MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

''Magyarország Legszebb Konyhakertjei'' - elismerés Tunyogmatolcs önkormányzatának és lakóinak

  • Közzétéve Helyi hírek

Mintegy öt éves múltra tekint vissza Kovács Szilvia által megálmodott "Magyarország Legszebb Konyhakertjei" program, amely az elmúlt időszakban országossá nőtte ki magát. Idén is volt a díjazottak között tunyogmatolcsi konyhakert, Szabó Éva és Gyarmati Pál már harmadszor kapták meg az országos elismerést ezzel együtt az életmű díjat, valamint a példaértékű koordinálásért a község önkormányzata is elismerést kapott.

legszebb konyhakert tunyogmatolcs

Községünk egyik legfontosabb bevételi forrása a mezőgazdaság, Tunyogmatolcs Önkormányzata több mint 70 hektáron gazdálkodik, valamint a megtermelt termények biztosítják a takarmányt az önkormányzat állattelepének. - mondta el Soltész Bertalan Tunyogmatolcs polgármestere. - A gazdálkodáshoz az önkormányzat szinte minden technikai eszközzel rendelkezi, a gépeket önkormányzati dolgozók, illetve közfoglalkoztatottak kezelik. A "Legszebb Konyhakertek" programra már a kezdetekkor, szinte elsőként neveztünk, és az idő múlásával egyre több helyi lakos gondolja, hogy megméretteti a háztájiban elvégzett munkája eredményét ebben az országos programban.

legszebb2

Idén 31 tunyogmatolcsi család nevezett be a "Magyarország Legszebb Konyhakertjei" programra, ez mindenképpen rekordnak számít. - tájékoztatott Kovácsné Demeter Tünde a helyi koordinátor. - Külön öröm volt számunkra, hogy az idén a tunyogmatolcsi roma közösségből is volt jelentkező, a családot plusz elismeréssel jutalmaztuk.

legszebb1

Az elismeréseket helyi szinten már korábban, ünnepélyes keretek között tartottuk meg, a program minden indulója vásárlási utalványt kapott, amelyet gazdaboltban tudnak levásárolni. Külön jutalmaztuk a különlegességeket! Községünknek fontos a hagyományok ápolása, és átadása a fiataloknak, ezért azokat a családokat is külön jutalmaztuk, amelyekben három, esetleg négy generáció is együtt munkálkodik konyhakertjük szebbé tételén. Számunkra fontos a környezetvédelem, ezért szintén külön elismerésben részesítettük a vegyszermentes termelőket.

legszebb3

Az idei év a programban Tunyogmatolcson kiemelkedően sikeresnek mondható, úgy gondolom az országos program 2018-ban sem indulhat el a községben élő családok nevezése nélkül.

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280