Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 3, 19:53

Hozzáadott Helyi Érték Díjat nyert a fővárosban a vásárosnaményi FIX Szociális Szövetkezet

A Hozzáadott Helyi Érték Díjat nyerte el a közelmúltban a vásárosnaményi FIX Szociális Szövetkezet, amely kézzel készített és kézzel festett kerámiatermékeket gyárt. A díj azt jelenti, hogy az országban a legjobb termék-előállító társadalmi vállalkozás lett a Bereg fővárosában működő szervezet.

nameny e1516988064534

A díjat Budapesten vettük át decemberben dr. Karakó Lászlótól, az OFA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától. Mi a legjobb termék-előállító kategóriában pályáztunk, de volt még további három kategória is: a legjobb szolgáltató társadalmi vállalkozás, a legjobb közösségfejlesztő társadalmi vállalkozás és a zsűri különdíja – avatta be a Kelet Magyarország napilap olvasóit a részletekbe Kovács László, a FIX Szociális Szövetkezet elnöke.Az OFA Nonprofit Kft. (egykoron Országos Foglalkoztatási Központ), a Nemzetgazdasági Minisztérium és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt pályázatra társadalmi vállalkozások, nonprofit kft.-k, szociális szövetkezetek, egyesületek vállalkozásai nevezhettek.

– Mi a szövetkezetünkben hátrányos helyzetűeket – például tartós munkanélkülieket, alacsony iskolai végzettségűeket, gyermekét egyedül nevelő szülőt, vagyis a munkavállalásban korlátozott felnőtteket – foglalkoztatunk.

Bár a kerámia ősi használati tárgy, mi ezeket egyrészt fiatalos, modernebb formában készítjük, másrészt a hagyományokat ápolva őrizzük a helyi sajátosságokat is. A tálakat díszítjük például hagyományos virágmintával, csipkemintával vagy a modernebb kort idéző játékos vonalmintával.

forrás:szon.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280