MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Kisvarsányi Mikulás járta a csángóföldi falvakat

  • Közzétéve Helyi hírek

Mint már korábban hírül adtuk, ötödik alkalommal indult Mikulás ajándékokkal tele kisbusszal Kisvarsányból Csángóföldre. 

csango1

Több száz kilométeres, a Kárpátokon keresztül vezető utat követően a kisvarsányi Mikulás, Rákóczi Péter öt település keresett fel, és vitt Magyarországról Lujzikalagor, Dumbravén, Fórrófalva, Nagypatak és Frumósza nyolcvan gyermekének mikulás csomagot. A csángóföldi magyar gyerekek sem voltak hálátlanok, a falvaikban fakultatív (választható) tanításban működő magyar iskolákban tanult mikulás dalokkal köszöntötték a Mikulást.

csango2

A kisbuszban nem csupán piros csomagok voltak, a telepakolt szállítóeszköz csordultig volt az Axiál Kft és partnereinek dolgozói által összeadott ajándékcsomagokkal, valamint a Csángóföldi Keresztszülői Hálózat csomagjai is felkerülnek még a platóra a helyi családok legnagyobb örömére.

Az ajándékok eljuttatásához a kisbuszt, valamint az út során elhasznált üzemanyagot az Axiál kft. biztosította.

 

Kézből kézbe - Köszönőlevél

Kezek, amelyek elkészítették, emberek, gyerekek, akik hordozták, kezek, amelyek összehajtogatták, dobozba rakták, kezek, amelyek kiválogatták, szatyrokba rakták, hazavitték, kezek, amelyek végigsimítottak rajtuk, kezek, amelyek kimossák, összehajtogatják, polcra, szekrénybe rakják, kezek, amelyek nehezen vagy épp könnyen elengedik.

Kezek, emberi sorsok, gyermek sorsok. Mintha egy láthatatlan, de mégis erős kézfogás tartana össze sok-sok embert, sorsot, történetet. És ebben a történetben van egy pont, egy nyugvópont nevezzük így, amikor ezek a ruhák az osztálytermemben megpihennek, együtt vannak, összerendeződnek, hogy aztán százféle útról ide kerülve, százféle útra keljenek.

Az a pillanat, amikor a kezünk ölünkbe eresszük, magunk mögé, amikor elvégeztük a munkát, és jólesően megpihenünk. Köszönöm mindenkinek, aki kezével, keze munkájával hozzájárult ahhoz, hogy sok-sok ruhadarab útjára keljen, megérkezzen, megnyugodjon, aztán a mai napon tovább keljen újabb kicsi kezek, munkás édesanya kezek felé.

Köszönöm Rákóczi Péter, Kocsmárik János, hogy ebben az útban, képletesen, és fizikálisan is sokak segítségére, sokunk segítségére voltatok! Köszönet az Axiál Kft-nek, hogy a szállításban segített.

Petres László Lujzikalagor, 2018. december 15.

 

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280