Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 19:57

Az év testnevelője: Juhász Béla

  • Közzétéve Helyi hírek

A kisvárdai Besi tanára kapta a szakmai pedagógusi megyei egyesület 2016-os elismerését.

Juhasz Bela

A Testnevelő Tanárok Megyei Egyesülete elnöksége az idei esztendőben is kitüntette az év legjobb általános és középiskola testnevelő tanárát. 2016-ban a megtisztelő címet Juhász Béla, a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium testnevelés-biológia szakos pedagógusa érdemelte ki.

Gyerekkorom óta a testnevelő tanári hivatásra készültem, ezért is érettségiztem a Bessenyei György Gimnázium testnevelés tagozatán, majd szereztem diplomát a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskola biológia-testnevelés szakán – vallott a testnevelés iránti elkötelezettségéről a kitüntetett pedagógus. Diákkorában versenyszerűen sportolt: tornászként, atlétaként és labdarúgóként szerzett babérokat maga és természetesen középiskolája számára. Később, immáron tanárként is ezekkel a sportágakkal foglalkozott kiemelten.  

Rendszeresen készített és készít fel mai napig versenyzőket a megmérettetésekre, a tehetséggondozást tehát fontos feladatának tekinti. – Már főiskolásként is gyakran bíráskodtam versenyeken, s jónéhány sportágból a versenybírói képesítést is megszereztem – mondja az évek óta jeleskedő kisvárdai testnevelő, aki pályafutása során a Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézetében sportedzői képesítést szerzett, s ebbéli végzettségét azóta is rendszeresen megújítja, szakmai tudását rendre frissíti. A tornával szakosztályi foglalkozások keretében foglalkozik, az általa trenírozott tornászok, illetve csapatok két évtizede képviselik a diákolimpiai versenyek különböző szintjein.

Tavaly a fiúkból verbuvált tornászai haladó kategóriában a megyei döntő bajnokaiként, az országos elődöntő bronzérmes csapataként jutottak fináléba, ahol az előkelő 5. helyen végeztek. Idén a kezdő kategóriában indult fiú tornászai szintén megyei bajnokok lettek, majd az elődöntőben és döntőben is ezüstérmesek lettek. Az általa pallérozott tornászok teljesítménye már csak azért is figyelemre méltó, mert a gyerekek egy része csupán a középiskolában ismerkedett meg a sportág alapjaival.

A fiú labdarúgói több évben is országos döntősök voltak, míg leány focistái 2013-ban megnyerték az akkor első ízben kiírt Coca-Cola Cup országos döntőjét, melynek eredménye-, illetve jutalmaképpen – a zömmel hátrányos helyzetű diákokból álló csapat tagjai – Amszterdamba repülhettek.

Atlétikában nem csupán a tehetséges diákok versenyeztetésében vállal oroszlánrészt, hanem versenybíróként kis közreműködik különböző korosztályos országos, sőt világversenyeken. Bemutató óráinak köszönhetően, illetve ezek révén rendszeresen átadja tapasztalatait a térség tanárainak, komoly érdemeket szerzett abban, hogy a Besi a testi nevelés területén is Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett.

Juhász Béla évről évre mentorálja a tanárképző intézményekből érkezett, mesterképzésben részt vevő tanár kollégáit.  

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280