Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 3, 19:53

Földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát

Több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét hétfő hajnalban, legkevesebb 195 halálos áldozat és 440 sérült van a helyi hatóságok jelentései szerint.

foldrenges

A legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte. Epicentruma az amerikai földtani intézet szerint 18 kilométer mélyen, Gazianteptől körülbelül 33 kilométerre volt. Több utórengés követte.   

A térség számos településén házak dőltek romba, sokan a törmelékek között rekedtek. Adana polgármestere szerint a városban két toronyház is összedőlt. 

Süleyman Soylu belügyminiszter a CNN televíziónak azt mondta, hogy a katasztrófa több tartományt érintett. Törökországban 76 halálos áldozatot jelentettek, Szíria kormányerők kezén lévő részeiben 100 ember vesztette életét, míg a felkelők által ellenőrzött országrészből legkevesebb 20 halálos áldozatot jelentettek.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a Twitteren azt írta, hogy azonnal az érintett területre riasztották a mentőalakulatokat. "Remélem, mihamarabb sikerült átvészelnünk ezt a tragédiát, a lehető legkevesebb kárral" - írta Erdogan a közösségi oldalon.   

"Elsődleges feladatunk a mentés, és ennek érdekében minden egység a legnagyobb riadókészültségben van" - közölte Suleyman Soylu török belügyminiszter.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280