Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 3, 16:22

Üzemanyagtartályban úszott a cigaretta

  • Közzétéve Hírek külföldről

Nem volt szerencséje annak a csempésznek, aki péntek hajnalban próbált meg Ukrajnából cigarettát átjuttatni az ukrán Nevetlen faluból a romániai Halmiba.

uzemanyag cigaretta

A 43 éves román állampolgár hajnalban jelentkezett kilépésre Ukrajnából egy  "Volkswagen Passat" típusú személygépkocsival. Vámellenőrzés során a "zöld folyosót" választotta, amely már magában is nyilatkozatnak számít, de az ukrán vámosok kérdésére szóban is megerősítette, hogy nincs olyan áruja, amelyre kötelezően be kellene jelenteni.

A vámosok úgy döntöttek, ellenőrizni fogják az utas "őszinteségét", és az autót az aknára irányították, ahol előtaláltak Jin Ling és Compliment 6 típusú cigarettát összesen 570 csomaggal.

uzemanyag cigaretta 1

Az biztos, hogy az utas felkészülten érkezett a határátkelőhelyre, ugyanis a cigarettát légmentesen vákuumfóliába csomagolta és elrejtette az üzemanyagtartályban, amelyről a gépjármű is működött.  A vámosok a hátsó ülés szétszerelése, és a fémburkolat eltávolítása után áramtalanították, majd szétszedték az üzemanyag szivattyút, és előkerült a tartályba elrejtett cigaretta.

uzemanyag cigaretta 5

A vámszabályok megsértése miatt jegyzőkönyvet vettek fel, majd a 20 000 hrivnya becsült értékű előtalált cigarettát és a 100 000 hrivnya érték feletti autót a bírósági döntésig lefoglalták, valamint az áru becsült értékével megegyező bírságot szabtak ki.

Forrás: Kárpátljai Vámhivatal

uzemanyag cigaretta 4

uzemanyag cigaretta 2uzemanyag cigaretta 3

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280