Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 27, 11:27

Megtiszteltetést és kiváltságot jelent a Lamborghini-csoportba tartozni

A Lamborghini szuperautó-gyártó meglehetősen különleges karácsonyi ajándékot szállított az olasz rendőrségnek – egy új, nagy teljesítményű járőrautót, amely közel 320 km/h sebességet érhet el.

Police Lamborghini

A különleges Urus Performantét decemberben adták át az olasz autópálya-rendőrségnek. Az új, nagy teljesítményű SUV-t speciális szolgáltatásokra is felhasználják, beleértve a szerv- és plazmaszállítást magában foglaló sürgős orvosi szállítási feladatokat is, amelyekhez testre szabták a Lamborghini mérnökei a kocsit.

Az autógyárral a kapcsolat már régóta fennáll. 2014 májusában a Lamborghini egy Huracant adományozott az olasz rendőrségnek, hogy vészhelyzetekben használhassák őket, majd három évvel később megismételte ugyanezt a nagylelkű gesztust. A két Huracan-modell fel van szerelve egy speciális rekesszel egy orvosi hűtőszekrény számára, amely lehetővé teszi, hogy szerveket, vért és sürgős gyógyszereket szállítsanak a betegeknek az egész országban.

Police Lamborghini 1

Ennek a rendőrségi „luxusautónak” a végsebessége 325 km/h, és mindössze 3,2 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-t. Az autót vezető rendőröknek speciális vezetési tanfolyamon kell részt venniük, és mindössze tíz kolléga tartozik a Lamborghini-csoportba, ami nagy megtiszteltetést és kiváltságot jelent.

Police Lamborghini 2

Minden alkalommal, amikor egy új modell megjelenik, a Lamborghini lecseréli a speciális rendőrautót egy újra. Drága ajándéknak tűnhet, de pénzben nem kifejezhető az az életmentő szolgálat, amire képesek a rendőrök a segítségével. Az együttműködés kezdete óta a speciálisan átalakított rendőrségi Lamborghinik több mint 200 küldetésben vettek részt.

Zsaru Magazin

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280