Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 10:57

Görögdinnye álcázta a rekord mennyiségű cigarettát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 110 000 doboz adózatlan cigarettát találtak egy bolgár tehergépjárműben az M43-as autópályán. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárás indult.

 porcsalma003

A pénzügyőrök egy bolgár tehergépjárművet ellenőriztek az M43-as autópálya Krak éri pihenőhelyén. A bemutatott fuvarokmány szerint a jármű 23150 kg görögdinnyét szállított Görögországból hazánkba.

A pénzügyőrök EKÁER ellenőrzés keretében megkeresték a címzettként szereplő magyar vállalkozást, ahol úgy nyilatkoztak, miszerint a szóban forgó dinnyeszállítmányt nem a társaság rendelte meg, így azt sem tudják, hogyan kerülhetett a nevük a benyújtott okmányra.

porcsalma001

A kormányhivatal helyszínre érkező munkatársa megállapította, hogy a dinnyék jelöletlenek, így kockázatosnak minősítette a szállítmányt és elrendelte a megsemmisítést.

A szállítmány lepakolásával érte azonban a legnagyobb meglepetés a pénzügyőröket, hiszen a görögdinnyék alól, jól álcázva, kartonokba csomagolva, összesen 110 000 doboz adózatlan cigaretta került elő.

porcsalma002

A jármű görög sofőrje elmondta, hogy a tehergépkocsit már megrakodva vette át Görögországban. A szállított cigarettáról nem volt tudomása.

A pénzügyőrök a 62 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, az ügyben a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak. 

porcsalma004porcsalma005porcsalma006porcsalma007

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280