Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Rabszolgaként tartotta, megverte és sorsára hagyta áldozatát a nagykállói férfi

  • Közzétéve Kék hírek

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 2021. november 8-án elfogták G. S. 39 éves nagykállói lakost.

rabszolga

A megalapozott gyanú szerint G. S. 2020. májusában nagykállói otthonába költöztetett egy cselekvőképességében korlátozott, lakhatással nem rendelkező, gondnokság alatt álló férfit. A házához tartozó istállóban szállásolta el méltatlan körülmények között, és kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rábírta arra, hogy az általa biztosított lakhatásért és élelemért munkát végezzen nála.

Az állatok gondozását, a ház körüli takarítást, és minden egyéb, a szállásadó által meghatározott feladatot el kellett végeznie. G. S. gyakran bántalmazással kényszerítette a férfit munkavégzésre, de rendszeresen megverte, megalázta akkor is, ha az elvégzett munkájával elégedetlen volt. Jövedelmét elvette, és csupán ennivalóval, és cigarettával látta el.

N3683412

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2020. november 20-án a nagykállói ingatlan udvarán olyan súlyosan bántalmazta a férfit –mert megítélése szerint nem jól végezte a munkáját-, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezután autójába tette, korábbi lakóhelyére vitte, ott utcára tette és sorsára hagyta.

Névtelen 238

A büntetőeljárás életveszélyt okozva elkövetett kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a gyanúsított őrizetbe vétele mellett van folyamatban. A rendőrség előterjesztést tett az illetékes ügyészség felé a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280