Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 7:34

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai tűzijátéktermékeket foglaltak le

  • Közzétéve Kék hírek

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. december 30-án egy ellenőrzés alkalmával Nyíregyházán a KGST piacon vizsgálták át egy 20 éves tiszalöki férfi személygépkocsijának csomagterét, és abban közel 400 darab tűzijátéktermékre bukkantak, amelyek birtoklása tilos.  

IMG 1b904f4ae93d7401e309dce14da8e7bf V 0

A rendőrök a szabálysértés elkövetőjével szemben, – Polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés, valamint Személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése szabálysértés elkövetése miatt 225.000 forintig terjedő pénzbírság kiszabására számíthat- eljárást kezdeményeztek, a pirotechnikai termékeket lefoglalták.


Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy pirotechnikai terméket csak működési engedéllyel rendelkező nyílt árusítású üzletből, vagy forgalmazó raktárkészletből vásároljanak. Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, ezért a működtetésük rendkívül balesetveszélyes. Tájékoztatjuk továbbá az állampolgárokat, hogy továbbra is érvényben van az a rendelkezés, mely Magyarországon – az év minden időszakában - továbbra is tiltja a petárda magánszemélyek által történő birtoklását és felhasználását.

 Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280