Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 10:57

40 millió értékű cigaretta és vágott dohány egy garázsban (videó)

  • Közzétéve Kék hírek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei egy kőbányai ellenőrzéskor 31 000 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát és 184 kg vágott dohányt találtak egy garázsban. Az ügyben orgazdaság vétsége miatt indult büntetőeljárás.

cigi kobanya

A NAV munkatársai egy kőbányai garázs előtt álló furgont ellenőriztek, amelyről kiderült, hogy csak üres műanyag ládákat szállít. Miután a garázs bérlője igazolta magát, a pénzügyőrök a garázst is ellenőrizték, amely tele volt megpakolt gabonás zsákokkal és kartondobozokkal.

A tételes vizsgálatkor 10 darab zsákban 184 kilogramm, 367 nejlontasakba csomagolt vágott dohányt találtak a pénzügyőrök, a kartondobozokból pedig közel 31 000 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A garázs bérlője a cigaretta és a dohány származását, eredetét semmilyen módon nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök az adózatlan, összesen 4,4 millió forint értékű vágott dohányt, és a 33,7 millió forint értékű ukrán eredetű cigarettát lefoglalták és a garázs bérlője ellen orgazdaság vétsége miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Az ügyben több mint 41 millió forint jövedéki bírság kiszabása is várható.

cigi kobanya1

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280