1200x150 gondoskodo VP SZ2020
Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Feb 23, 5:33

Ittas állapotban okozott balesetet, majd elhajtott nyíregyházi nő

  • Közzétéve Kék hírek

A rendőrség vádemelést javasolt a nő ellen, aki ittas állapotban balesetet okozott és megállás nélkül elhajtott.

igazoltatas2illusztráció!

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas állapotban és cserbenhagyás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy nyíregyházi lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint az asszony miután személygépkocsijával ittas állapotban közúti közlekedési balesetet okozott, a helyszínt megállás és a tőle elvráható segítségnyújtás nélkül elhagyta 2017. december 6-án 20 órakor Nyíregyházán. A nő jobbra kanyarodás közben áttért a bal oldali forgalmi sávba és összeütközött a vele szemben közlekedő személygépkocsinak, ami ennek következtében megpördült és egy másik gépkocsival is ütközött, amely éppen az előtte bekövetkezett baleset miatt állt meg. A közúti balesetben személyi sérülés nem történt.

A balesetet okozó nő járművének első hatósági jelzése az ütközés következtében leesett és a helyszínen maradt. A nő gépkocsijával otthonába hajtott, ahol a rendőrök a bejelentést követően intézkedés alá vonták. A légalkohol-mérést követően – amelynek eredménye ittasságot jelzett – további mintavételre állították elő, valamint a vezetői engedélyét azonnal bevonták.

A nyomozásban beszerzett igazságügyi szakértői vélemény alátámasztotta, hogy az asszony a baleset bekövetkezésekor járművét ittas állapotban vezette. A rendőrök a cserbenhagyás vétség mellett járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség a nyomozást befejezte és a napokban - a gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal - megküldte az ügyben keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek.

Szabolcs-Szatmr-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság