Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 7, 10:14

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy nő Kisvárdán

  • Közzétéve Kék hírek

Feltehetően szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy középkorú nő Kisvárdán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője csütörtök délután az MTI-vel.

szenmonoxid

    Dóka Imre elmondta, a Szent László utcán lévő négylakásos sorház egyik lakásában mutatták a mérgező gáz jelenlétét a tűzoltók.
    A lakásban cserépkályha és gázkonvektor is volt, valószínűleg a befűtött cserépkályhából visszaáramló szén-monoxid okozta a tragédiát.
    A helyszínre riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot - tette hozzá a szóvivő. Forrás: MTI 

katasztrofa 01 500px

A szén-monoxid mérgezés tünetei a következők:

    A mérgezésre kezdetben kábultság, fejfájás, fülzúgás, hányinger, szédülés, zavartság, a bőr kipirulása jellemző. Hasonló tüneteket más, kevésbé veszélyes betegség is okozhat, ezért a mérgezést szenvedő hajlamos elbagatellizálni a problémát.

   A mérgezés későbbi fázisaiban izomgörcsök, hányás, bénulás, majd a legsúlyosabb esetekben eszméletvesztés és fulladás lép fel. Bár a tüneteket nehéz felismerni, ha szén-monoxid mérgezés szempontjából potenciálisan veszélyes helyiségben tartózkodunk (kazánház, fürdőszoba, garázs), esetleg többször, több családtagnál is ugyanott jelentkeznek a panaszok, mindenképp gyanakodjunk a mérgezés lehetőségére!

      Ha a fenti tüneteket észleljük, azonnal menjünk szabad levegőre, hívjunk segítséget! Forrás: webbeteg.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280