Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 7:43

Kiderült, kik idén az Emberi Hang díjazottjai

Erzsébet napján a nem is oly távoli Budapesten pár óráig emberi hangon szóltak. A hagyománnyá vált Emberi Hang díjátadó megrendezését, már sokan várták, hiszen ezen az eseményen olyan személyek kaphatnak díjat, akik a szeret, béke, tolerancia és a humanizmust életük szerves részének tekintik. 

emberi0

Napsugár Anna jeltáncművész első műsorszámával az idén elhunyt Némedi Mari színésznőre emlékezett. A kitűnő szinkronszínész tavaly vette át az Emberi Hang díjat, így a kuratórium szeretett volna megemlékezni róla. Az est műsorvezetője Bán Kriszta volt. Sorra konferálta fel a jobbnál jobb énekeseket: Romeo Caffe, Kövesdi Ákos, Rokkó. A szünetben a kávé és szendvicsek előtt tombolán lehetett nyerni. A fődíj részvétel a 2017. április 23-25 között megrendezett Nemzetközi Élet Menetén. A díjat a Magyarországi Élet Menete Kuratóriuma nevében Gordon Gábor ajánlotta fel. A második részben lépett színpadra Horváth Gyöngyi, Tolnai András, Rupa Ilona, Nova Brigitta és a Mercy Együttes.  A jókedvű vendégek táncra perdültek. 

emberi hang 001

Az est folyamán átadták a díjakat is. 2016 díjazottjai: 

Dulai Roland a Krisztus Keresztje kápolna plébánosa.

Joka Daróczi János újságíró, szociálpolitikus,

Rupa Éva Veszprém megye roma elnöke

dr. Hajdú Sándor jogász

Mercy Együttes, akiket tavaly Máltán lovaggá ütöttek

Desire Dubounet az LMBTQ közösség egyik mecénása

Nova Brigitta énekesnő

Rupa Ilona énekesnő

Műller Júlia, aki fiatalkorú bűnelkövetőket nevel

emberi hang 002

Idén először posztumusz kitüntetést is átadtak. A vendégek álló tapssal fogadták Urbán Erikát, aki Kabos László özvegyeként vette át a díjat. A színésznő azt mondta: „elhoztátok nekem a boldogságot. Látod Lacikám 12 év után is emlékeznek rád” A könnyektől meghatódott közönség aztán mosolyba tört át, amikor a színész legenda özvegye pár tréfás történettel emlékezett férjére. 

emberi hang 003

Az órákig tartó műsor alatt mindenki jól érezte magát. Étel és ital is volt bőséggel. A kuratórium egyik tagja Németné Győry Mária egy három kilogrammos kenyeret hozott, amit kék szalaggal tekertek körbe. Ezt a béke jeleként együtt törték meg a résztvevők a vacsora előtt. S mivel a díj alapítója és párja is megyénkből származik, így evidens, hogy szabolcsi töltött káposzta volt az, amit elfogyaszthatott a népes vendégsereg. 

emberi hang 004

Patak Gábor Gaba a díj alapítója lapunk megkeresésére elmondta: Fantasztikus estén vagyunk túl. Itt csak a szeretet számít, az emberi hangon való kommunikáció. Nem érdekel milyen a bőre színe, mi a vallása, kivel él szerelmi kapcsolatban. Üssünk meg emberi hangot ebben a zűrzavaros világban.

emberi hang 006emberi hang 007emberi hang 008emberi hang 009emberi hang 010emberi hang 011emberi hang 012emberi hang 013emberi hang 014emberi hang 015emberi hang 016emberi hang 017emberi hang 018emberi hang 019

emberi hang 005

fotók: Napsugár Anna

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280