Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Menetrendszerű autóbusz és személygépkocsi ütközött Tihanynál

Autóbusz és személygépkocsi ütközött a 71-es főúton Veszprém vármegyében, Tihanynál vasárnap délelőtt, a baleset miatt az útszakaszt a rendőrség lezárta - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtószolgálata az MTI-vel.

baleset tihany2Fotók: Balesetinfó

Az Útinform tájékoztatása szerint a baleset a 71-es főút 45-ös kilométerénél történt, kerülőútnak a párhuzamos Balatonfüred-Aszófő alsóbbrendű utat javasolják.

A katasztrófavédelem honlapján azt írták: a mentésben a veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók is részt vesznek, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

baleset tihany

A Balesetinfó úgy tudja halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2023. július 30-án 9 óra 56 perckor a 71-es számú főút 44. kilométerszelvényében Tihany külterületén.

baleset tihany1

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Honda Jazz Tihany felől a 71-es főútra balra, Aszófő irányába kanyarodott, miközben összeütközött az Aszófő irányából Balatonfüred irányába menetrend szerint közlekedő autóbusszal.
 
baleset tihany3
 
A baleset következtében a személygépkocsi 25 éves vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű utasa egy 27 éves nő szintén megsérült, őt a mentők a Veszprémi Csolnoky Ferenc kórházba szállítottak. Az autóbuszon nem sérült meg senki.
 
A rendőrök a baleset helyszínelés és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a 7303-as út irányába terelik.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280