Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 18, 7:30

Nulla százalékos adóval próbálják megmenteni a nyomtatott napilapokat

2024. január 1-jétől az áfatörvény – a 27, 18 és 5 százalékos mellett – egy új, 0 százalékos adómértéket határoz meg.

ujsagosbode

Ez az új, 0 százalékos adómérték a vtsz. 4902 alá tartozó napilap (hetenként legalább négyszer megjelenő kiadvány) értékesítésekor alkalmazandó. Az ide tartozó termékértékesítésről kiállított számla adatairól a 0%-os adómérték alkalmazásával kell a számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget teljesíteni, közölte honlapján a NAV.

A nyoimtatott sajtó jövőjével kapcsolatban a szakemberek is egyre szkeptikusabban nyilatkoznak, Schamschula György, a Magyar Posta vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek 2019. november 9-én adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: A nyomtatott lapok iránti igény drasztikusan csökkent, ezért azt is vizsgáljuk, hogyan érdemes a hírlapterjesztést megtartani. 

Megkérdeztük a mesterséges intelligenciát a nyomtatott napilapok jövőjéről és a következő választ kaptuk: A nyomtatott napilapok jövője egyre inkább bizonytalan, mivel az emberek fogyasztási szokásai és az információhoz való hozzáférési módok jelentős változásokon mennek keresztül. Az internet és az online hírfogyasztás térhódítása, valamint a digitális technológia fejlődése jelentős kihívások elé állítja a hagyományos nyomtatott napilapokat.

Hogy sikerül-e megmenteni adócsökkenéssel a nyomtatott sajtót, az pár év múlva kiderül.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280