Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 21:39

Ököllel, baltával és gázpisztollyal is támadtak mentősökre egy hét alatt

Az elmúlt egy hét alatt 3 mentőegységre is rátámadtak segítségnyújtás közben -  írta az Országos Mentőszolgálat Facebook oldala

mento

Múlt héten Pest vármegyébe érkeztek a mentők egy beteghez, aki a sötétben megbújva gázriasztó fegyverrel lőtt rá bajtársaikra.

Néhány nappal később Győr-Moson-Sopron vármegyében siettek az életmentők egy nő segítségére, akit párja fizikálisan bántalmazott. Az ittas férfi ellátás közben visszatért a helyszínre, újra barátnőjére támadott, majd a bajtársakra rontott ököllel.

Kedden pedig Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe kérték a mentők segítségét egy nő erős alhasi fájdalmai miatt, ahol szintén a beteg párja akadályozta az ellátást. A vizsgálatok alatt hirtelen kirángatta a nőt a mentőautóból, majd baltával a kezében fenyegette a mentőket.

Bajtársaik minden alkalommal a protokollnak megfelelően jártak el, elhagyták a veszélyes helyszíneket és segítséget kértek. A kiérkező rendőrök segítségét ezúton is köszönjük. Az életmentők egyik esetben sem szenvedtek sérüléseket, de ez csupán a szerencsének, a gyors reagálásnak és a bajtársak lélekjelenlétének köszönhető.

Az Országos Mentőszolgálat mentálhigiénés csoportja felvette a kapcsolatot az érintett életmentőkkel. Köszönjük bajtársaink áldozatos munkáját, a mentésekben résztvevőknek gratulálunk! #mentők #veddészreamentőt

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280