MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 6:57

Ungvári árvákon segít az Emberi Hang Díjátadó jótékonysági programjának bevétele

Az idei Emberi Hang Díjátadó jótékonysági programjának bevételét az Emberi Hang Díj Kuratóriuma és a 3H Segítő Közhasznú Egyesület (továbbiakban 3H SKE) felajánlotta az Ungváron élő árváknak.

emberi hang 01

A Nasa Nova Szimja A mi új családunk árvaotthon kapta meg 2017. július 10-én. A pedagógusok 40 gyereket hoztak el Kecelre nyaralni, de előtte meghívást kaptak a Műemlék Körhintához, hogy egy kis fővárosi élménnyel gazdagodjanak. Ennek különlegessége, hogy a patinás játék 111 éves és Europa Nostra díjas.

emberi hang 02

Mellette a 3H SKE aktívistái egy kis édességcsomaggal is meglepték a gyerekeket. A fárasztó és hosszú út után önfeledten ültek fel a frissen felújított Körhintára. Az édességcsomagokat pedig örömmel fogadták. Az igazgatónő  Cservonooka Volentino nem tudott részt venni a programon, de helyettese Szvetlana Epanova örömmel vette át az adományt és a jótékonysági délután bevételét.  Patak Gábor Gaba a díj megálmodója nagy tisztelettel adta át a pénzösszeget és elmondta,” nagyon örülök, hogy jó helyre kerül az adomány.

emberi hang 04

A tolmács szerepét Erdős József, az Európai Uniós Ruszin Integrációért Közhasznű Egyesület elnöke vállalta, aki a díjátadón is jelen volt. „Nagyon jól éreztem magam. Köszönjük, hogy ránk gondoltak, amikor elhatározták, hogy az idei bevételt felajánlják a rászorulóknak”. A meglepett tanárnő, Szvetlana- aki egyébként táncot tanít a gyerekeknek- köszönetet mondott a szervezésért, az adományért a 3H SKE-nek és az Emberi Hangnak is. „Nagy öröm, hogy tanulóink eljutottak Budapestre és egy ilyen gyönyörű körhintán pihenhették ki az út fáradalmait”- mondta mosolyogva. A hatalmas élmény után izgatottan szálltak vissza a buszra a diákok és elindultak Kecelre, ahol egy hetet töltenek el. A nyaralás helyszínére Kuzma Hanna a II. Kerület Ruszin Önkormányzatának Elnöke is elkísérte a gyerekcsapatot.

emberi hang 03

A 3H SKE és az Emberi Hang külön köszönetét fejezi ki Greznár Tamásnak és családjának – akik több generáció óta foglalkoznak körhinták üzemeltetésével- és a nemes kezdeményezés mellé álltak azonnal, hogy a messziről érkezett vendégek, életreszóló élményekkel gazdagodva folytatahassák útjukat Kecelre. 

emberi hang 05emberi hang 06

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280