Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 15, 11:24

Karácsonyra elérheti a száz forintot a tojás ára

Gondolom önök is tapasztalják, hogy irreálisan felment az étkezési tojás ára. Míg a kisebb településeken 35–45 forintot kérnek darabjáért, addig a megyeszékhelyen akár hatvan, sőt, hetven forintot is elkérnek érte.

beregi boltfotó:Beregi Szociális Bolt Vásárosnamény (piac), ahol a héten még tartja magát az ár!

Egy megyei baromfitenyésztő cég munkatársa a Kelet Magyarország napilapnak azt mondta: a folyamat a jövő év elejéig biztosan nem áll meg, s hozzátette: nem lehetetlen, hogy karácsonyra a tojás darabára eléri a száz forintot. A drágulás miértjére kerestük a választ, és kiderült: egész Európára jellemző a tojáshiány, melynek oka a madárinfluenza-járvány és a fipronil-szennyezés miatti tömeges vágás. A szakértők szerint az új tojóállományoknak még idő kell ahhoz, hogy megfelelő méretű tojást adjanak.

– Elképzelhetőnek tartom, hogy karácsonyra eléri a száz forintot a tojás darabára – válaszolta egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei baromfitenyésztő cég munkatársa az áremelkedést firtató kérdésünkre.

Az alapvető élelmiszer ára ugyanis jócskán emelkedett az elmúlt hetekben-­hónapokban, és úgy tűnik, a folyamat egyelőre megállíthatatlan. Az érintettek egyetértenek abban, hogy az áremelkedés oka az egész Európára jellemző hiány, amely hazánkban annak ellenére alakult ki, hogy csökken a felhasználás: míg egy évtizede évi háromszáz volt az egy főre jutó tojásfogyasztás, 2016-ban már csak 215.

A cikk folytatása megtalálható itt: szon.hu

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700