Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 7, 10:14

Képzőművészek ajánlják fel alkotásaikat a jó ügy érdekében

  • Közzétéve Kultúra

Összefogtak a hajdúnánási alkotótábor művészei. A felajánlott alkotásaikra a közösségi oldalon lehet licitálni, melynek a bevételét helyi civil szervezet számára ajánlják fel.

Csoportkép

 A jótékonysági aukcióra több képzőművészeti alkotást is adományoztak licitre az alkotótábor művészei a „Mi Érted Élünk” Egyesület számára, ezzel támogatva a szervezet célját, hogy megvásárolhassák azt a 9 személyes kisbuszt, mellyel hátrányos helyzetű családok utaztatását oldanák meg.

A képzőművészeink a „Mi Érted Élünk Egyesület” facebook oldalán árverésre ajánlották fel alkotásaikat, a legmagasabb licitet kínáló vásárló pedig az egyesületnek utalja át az adományt – mondta az alkotótábor két tagja, a jótékonysági aukció ötletgazdái Nagy Ágnes képzőművész és Kazimierz Heczko, az Ustrońi "Brzimy" Művészeti Egyesület elnöke. Hozzátették, hogy a művész alkot, a műkedvelő vásárol, közben egy civilszervezetet is támogat, akik így tudnak segíteni a hátrányos helyzetű családoknak.

Az elmúlt időszakban városunk közössége hatalmas társadalmi összefogásról tett tanúbizonyságot azzal, hogy a Nagy család mögé állva, egy emberként gyűjtötte össze azt a nem kevés összeget, mellyel egy új kisbusszal biztonságban szállíthatják az orvoshoz két beteg lányukat – mondta Hajdúnánás polgármestere. Szólláth Tibor hangsúlyozta, hogy akkor nemcsak a nánásiak, hanem más településekről, országokból is jöttek felajánlások, hogy támogassák az ügy sikerességét. Jó látni, érezni azt az igazi összefogást, ami körül vesz bennünket.

A művészeink mostani kezdeményezése is egy példás összefogás eredménye, s bízom benne, hogy a felajánlott alkotásokból minél nagyobb összeg kerülhet az egyesület számlájára – tette hozzá a városvezető.

Az alkotásokra augusztus 7-től egészen augusztus 22-ig online, a „Mi Érted Élünk Egyesület” facebook oldalán az „Összefogtak a nánási alkotótábor művészei” bejegyzés albumában lehet licitálni hozzászólás formájában.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280