Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 7, 19:23

Hagyományteremtő néptáncos felvonulás Benken augusztus 21-én 17:30-tól

  • Közzétéve Kultúra

A Benkiek Benkért Egyesület első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezi meg 2020.08.21-èn (péntek) 17:30 órától, a keresztény államalapítás, illetve Szent István és az új kenyér ünnepéhez kötődő felvonulását.

benk

Együtt a hagyomány útján, és egyben tisztelegve a hagyományoknak, felkértük a Demecseri Rétközi Hagyományőrző Pendelyes a Gégényi Hagyományőrőz Értékközvetítő Csuhé Néptánccsoportokat (művészeti vezető Szalkayné Szénégető Krisztina),  valamint az Ajaki Pántlikás Néptáncegyüttest (művészeti vezető Rubóczkiné Erzsike) hogy színesítsek a felvonulást zenés, táncos produkcióikkal.

Szalkayné Szénégető Krisztina a tánccsoportok nevében nagy szeretettel fogadta el a felkérést, jó szívvel támogatnak minden olyan eseményt, amely hagyományteremtő szándékkal, a hagyományőrzést helyezi előtérbe, ezzel is népszerűsítve magyar kultúránkat és értékeit.

117717153 293902158345715 195672709864122436 n

A felvonulás során több ponton is megállva adják át minden benki családnak a nemzeti szalaggal átkötött ünnepi cipót.

"A Benkiek Benkért Egyesület lelkes emberek összefogásával indította el ezt a megvalósítandó gondolatot, melynek célja, hogy a településen élő közösségek erősítésére olyan közösségformáló programot állítson össze, amely jó alapokat biztosít az összetartozásra. Az egyesület bízik abban, hogy ez egyedi ünnepi felvonulást minden benki lakos szívébe zárja, és örömmel fogadja" - mondta el lapunknak Kádár Zsuzsanna, a Benkiek Benkért Egyesület elnöke.

A néptáncosokat Ferenczi József kíséri. A felvonulás végén az érdeklődőket a falu központjában (régi bolt és kocsma) Miskolci Balogh Zoltán és cigányzenekara szórakoztatja. 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280