Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 19:57

Megyehatáron átnyúló sikerek

  • Közzétéve Kultúra

Újabb sikeres nyári szezont zártak a mátészalkai Habiba hastánc csoport táncosai. Mint arról korábban már beszámoltunk, 2016-tól új néven állnak színpadra a szemeket gyönyörködtető hölgyek és kislányok, akik továbbra is hangsúlyozzák: a hastáncot nem könnyű elsajátítani, de nem is lehetetlen. Fontos a gyakorlás, a kitartás, és ami a legfontosabb: a tánc szeretete.

bliget1

A névváltás semmilyen fennakadást nem okozott a csoport működésében. Az idei szezonban is közel húsz fellépésen vannak túl. Köztük több olyan rendezvény volt, ahol már visszatérő vendégként szerepeltek. S amire nagyon büszkék: egyre szélesebb körben érdeklődnek folyamatosan megújuló táncuk iránt. Így juthattak el idén nyáron többek közt Bátorligetre, a Kisvárda közelében fekvő Komoróba, s vezetőjük nagy-nagy örömére már a megyehatárt is átlépték: augusztus közepén öt másik tánccsoporttal együtt részt vehettek a hajdúszoboszlói hastáncvonuláson és gálán.

 szalka5

A nyári szezont stílusosan mégis a gyökerekhez visszatérve zárták: múlt pénteken a mátészalkai fényes napok keretein belül vonultak végig a város utcáin a szebbnél szebb ruhába öltözött táncosok.

porcsalma1

A csoport vezetője, Licsinka Melinda elmondta: a munka és szórakoztatás az ősz beköszöntével nem áll meg, hiszen hamarosan kezdődik a báli szezon és lassan már készülnek a következő nyárra, illetve terveik közt szerepel akár még versenyeken való megmérettetés is.

szoboszlo3

Aki pedig nemcsak nézni szeretné őket, hanem szívesen csatlakozna is hozzájuk, megteheti minden csütörtökön a mátészalkai művelődési házban, ahol mindig vidáman, családias légkörben mozognak kicsik és nagyok egyaránt.

//fotók: Veress Péter//

komoro1

szalka1

szalka2

szalka3

szalka4

szalka6

szoboszlo1

szoboszlo2

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280