Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Makovecz Imre 1935–2011 -„Ég és föld közötti építészet” - Csengerbe érkezik a vándor-kiállítás

  • Közzétéve Kultúra

A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM és a MAKOVECZ IMRE ALAPÍTVÁNY szervezésében 2021-ben országos szabadtéri vándor-kiállításként elindított: Makovecz Imre 1935–2011 -„Ég és föld közötti építészet” című KIÁLLÍTÁS-sorozat oszlop-installációja 2022. április 25. - május 09. között Csengerben kerül felállításra és bemutatásra.

makovecz

A kiállításhoz kapcsolódóan a Kós Károly Egyesülés és a Makovecz Imre Alapítvány támogatásával egy előadással egybekötött kerekasztal- beszélgetés kerül megrendezésre, amelynek résztvevői: Farkas Miklós építész, és Ferencz Attila építész a Makovecz Imre által alapított Kós Károly Egyesülés végzett Vándorépítészei, Makovecz Imre tanítványai, gyakorló építészek.

Moderátor: Végh József Elnök- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Építész Kamara.

(2022. április 26. KEDD 17.00   Makovecz Imre Általános Iskola - aula)

A vetítéssel egybekötött beszélgetésen a világhírű építőművész tanítványai, a saját élményeiken keresztül nyújtanak betekintést a mester életművébe, felelevenítve mindazt, amit Tőle kaphattak.

A beszélgetés során lehetőség nyílik Makovecz Imre Csengerbe, valamint a szatmári környezetbe tervezett épületeinek, terveinek bemutatására.

Az eseményen résztvevő látogatóknak természetesen lehetősége lesz kérdéseket feltenni az építészeknek, ezáltal közvetlen, konkrét ismereteket kaphatnak Makovecz Imre építészetével kapcsolatosan.

Kampis Gábor, építész

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280