Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

A falvakba viszik a színházat - a mátészalkai Gondolat Kamaraszínház tájelőadásai

  • Közzétéve Kultúra

A 2014 nyara óta működő mátészalkai Gondolat Kamaraszínház megalakulása óta öt előadást mutatott már be, s jelen pillanatban hármat repertoáron (Aldo Nicolaj: Éljen az ifjú pár - nászéjszaka egy felvonásban, Aldo Nicolaj: A kilátó - avagy emberi fonákságok felülnézetből, Aldo Nicolaj: Egy életem egy halálod - avagy szerelmi cselszövések egy felvonásban).

Nyírcsaszari Gondolat 1

Színjátszóink nagy örömmel viszik el darabjaikat más településekre, kiemelt figyelmet szentelve azon falvakra, ahol az anyagi és infrastrukturális adottságok nem igazán teszik lehetővé, hogy színházi produkciókat fogadjanak. Ezért is nagy öröm, hogy a Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Művelődési Központ és Színház sikerrel pályázott a Nemzeti Kulturális Alap felhívására, mely a kistelepülésekre való tájolást támogatja. Így 2022 szeptemberéig négy településre jutnak el: méghozzá Nagydobosra, Nyírcsászáriba, Nyírmeggyesre és Ököritófülpösre.

Nyírcsaszari Gondolat 2

A Gondolat Kamaraszínház 2022. április 8-án Nagydoboson, az Általános Iskolában, május 20-án pedig Nyírcsászáriban, a Művelődési Házban mutatta be Aldo Nicolaj: Éljen az ifjú pár - nászéjszaka egy felvonásban és A kilátó - avagy emberi fonákságok felülnézetből című előadásokat.

Nagydobos Gondolat 1

Mindkét alkalommal nagyon szívélyes fogadtatásban részesült a társulat, igen értő és érző közönség nézte meg a produkciókat. Az előadások után pedig Nézz a kulisszák mögé! címmel érdekes műhelyfoglalkozásokon vettek részt az érdeklődők és a Gondolat tagjai, melynek keretében bepillanthattak egy előadás születésének körülményeibe és érdekes szituációs játékok segítségével ismerkedhettek a Színház csodálatos világával.

Nyírcsaszari Gondolat 5

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Zsoldos Judit, Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Művelődési Központ és Színház

NKA logo 2012 RGB

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280