Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 21:21

Amatőr színjátszók randevúja Mátészalkán

  • Közzétéve Kultúra

Az amatőr színjátszás fontos szerepet tölt be Mátészalka kulturális életében. Ezen tevékenység eredményeire építve számos programot hívtunk már életre, s mind közül talán a legfontosabb az Amatőr Színjátszó Találkozó, amit 20. alkalommal rendezünk meg július 15-16-án a Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Művelődési Központ és Színházban a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 

IMGP1012ps

A mára már hagyománnyá vált program célja, hogy a csoportok bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget kapjanak, és természetesen az, hogy játékukkal szórakoztassák Mátészalka és a térség színházkedvelő közönségét. A fesztivál felbecsülhetetlen hozadéka, hogy számos lelkes „színházcsinálóval” ismerkedtünk meg határon innen és túlról, akikkel immáron szakmai és baráti szálak fűznek össze bennünket, mátészalkaiakat.

2022-ben öt csapat áll a világot jelentő deszkákra. Július 15-én, pénteken a nyíregyházi Vlami Színházi Műhely ifjú tehetségei mutatják be Pozsgai Zsolt LISELOTTE ÉS A MÁJUS című tragikomédiáját, a partiumi Börvelyből érkező Lápi Lidércek pedig ízes szatmári komédiával, mégpedig a CSALAFINTA HOZOMÁNY című előadással derítik jókedvre a kedves vendégeket.  Mátészalkát a GONDOLAT Kamaraszínház képviseli. A csapat a napokban ünnepli fennállásának 8. évfordulóját. Ahogyan nevük is sugallja, gondolkodtatni szeretnének, olyan előadásokat visznek színre, melyek szórakoztatnak, de közben valami mélyet is közvetítenek a közönségnek. Az elmúlt időszakban 4 Aldo Nicolaj-darabot is bemutattak, ezekből láthatja a kedves közönség a fesztiválon az ÉLJEN AZ IFJÚ PÁR - nászéjszaka egy felvonásban A KILÁTÓ - avagy emberi fonákságok felülnézetből című produkciókat.

Július 16-án, szombaton a vidámságé lesz a főszerep a debreceni Kuckó Művésztanya Utcaszínháznak és a szentegyházi Ködszurkáló Kisszínháznak köszönhetően. A debreceni komédiások Zilahy Lajos SZÉP SALAMON SÁRA című népi komédiájának premierjével örvendeztetnek meg bennünket, míg az Erdély szívéből érkező barátaink a FURCSA PÁR című vígjátékot mutatják be.

NKA logo 2012 RGBRendezvényünkön a színház mellé a képzőművészet is bekukucskál, hiszen megtekinthető lesz Néma Bertalan, mátészalkai kézműves kiállítása, aki a magyar történelem, tudomány és művészet nagyjait örökítette meg az utókor számára.

Nagy szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt!

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Szinjatszo Talalkozo 2022

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280