Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 21:21

Szép Cantemus Kórus sikerek Olaszországban

  • Közzétéve Kultúra

A napokban két nemzetközi kórusversenyen is részt vett a Nyíregyházi Cantemus Kórus Pro Musica Leánykara és Cantemus Gyermekkara. Mindkét versenyt Olaszországban rendezték.

cantemus

A Nyíregyházi Cantemus Kórus énekkarai már több alkalommal is részt vettek a goriziai megmérettetésen, számos első díjat és nagydíjat is szereztek itt (1990, 2003, 2006). Ez alkalommal sem történt másként. A nyíregyházi Pro Musica Leánykar az 59. alkalommal megrendezett Seghizzi Nemzetközi Kórusversenyen a „Kortárs kötelező művek” kategóriában első díjat nyert Giovanni Scalici "Pulchra es, amica mea" című dalának előadásáért, a „Folklór” kategóriában második helyezést kapott, valamint elnyerte a goriziai versenyen a „Legjobb Nőikar” címet is. 

A rangos nemzetközi versenyre idén is a világ legjobb amatőr kórusai érkeztek előválogatást követően. A mezőnyben olasz, lett, ukrán, lengyel, magyar és fülöp-szigeteki énekkarok mérkőztek egymással. Magyarországot két énekkar is képviselte. A Szabó Soma karnagy vezényelte Nyíregyházi Pro Musica Leánykar mellett, a Nemes József karnagy irányította debreceni Lautitia kórus is jelentős sikereket ért el. Őket egyébként Nyíregyházán az augusztus 15-én kezdődő XIV. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválon is hallhatja majd a közönség. A goriziai verseny Nagydíját végül a hazai Vikra kórus kapta.

Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezette Cantemus Gyermekkar a "Musica Eterna Róma" 11. Nemzetközi Kórusfesztiválon és versenyen ért el szép eredményt. Arany Diplomát kaptak. A versenyen a Coro EOS (Olaszország), a Steirischer Jägerchor (Ausztria), a Junges Vokalensemble Hannover és a Harmonie Lindenholzhausen (Németország), valamint a kecskeméti Aurin Leánykar és a nyíregyházi Cantemus Gyermekkar vett részt. Bár előzetesen meghirdették, végül a Nagydíjas versenyt nem tartották meg. A nyíregyházi lányok július 15.-én Reggeloban, 16-17.-én Rómában adtak koncertet. 18.-án tartották a versenyt és az ünnepélyes díjátadót.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280