Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

A Zene Világnapján a Tiszadobi Andrássy - kastélyban

  • Közzétéve Kultúra

tiszadobzenevilagnap

Október elseje a zene világnapja,

ebből az alkalomból országszerte több koncertet, hangversenyt és más zenei programot is rendeznek. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és - az UNESCO elveinek megfelelően - szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

A zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október 1-jén.

Az igazság, ami a világ minden népművészetében, zenei stílusában ezernyi színben mutatkozik meg, képessé tesz bennünket arra, hogy egyetértésre jussunk egymással. Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói. (sulihalo.hu)

A tiszadobi Andrássy-kastély első alkalommal csatlakozik az eseményhez egy különleges zenei produkcióval, a KELET BRASS BAND rézfúvós együttes ad koncertet szombaton délután 16 órától a kastély emeleti hangversenytermében. A nyolc
fős nyíregyházi formáció tagjai, mind képzett zenészek, akik a hétköznapokban is hivatásszerűen foglalkoznak zenével. A csapat legutóbb a Vidor Fesztiválon aratott nagy sikert a külföldön már igen népszerű "brass band" stílusban előadott mai slágereivel és örökzöldjeivel.

Jegyek 1000 Ft-os áron megrendelhetők a 70/197-9905 telefonszámon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen illetve a rendezvény napján a helyszínen a tiszadobi Andrássy-kastélyban.  (Balogh Tamás, indexkelet.hu)

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280