1200x150 gondoskodo KOFOP SZ2020
Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Feb 17, 17:29

Országos Rajzfilmünnep Mátészalkán október 29-én!

  • Közzétéve Kultúra

A KEDD Animációs Stúdió idén negyedszer rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet 2016. október 29-én, szombaton az Animáció Világnapja alkalmából. A filmes programban magyar és nemzetközi, klasszikus és kortárs művek szerepelnek, olyan animációs filmek, melyek meghatározóak a műfaj területén.

rajz5

A programsorozathoz az idén több mint 50 helyszín csatlakozott országszerte, köztük most először a Mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház.

Sok helyszínen a vetítések mellett kísérőprogramok is program várják a látogatókat: mi ovisok rajzait állítjuk ki színház előcsarnokában, illetve vicces fotózkodáson vehetnek részt a kicsik és nagyok Bogyó és Babócával, vagy épp a Mézga családdal.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek megismerkedjenek a nagyszerű magyar rajzfilmekkel, s ezen a szombaton bőven lesz rá lehetőségük. Három vetítéssel várjuk a gyermekeket és szüleiket. 15.00 órától klasszikus mesefilmeket, mint például a Vízipók-csodapók, a kockásfülű nyúl, Kíváncsi Fáncsi epizódjait láthatják.

Napjainkban is születnek nagyszerű animációs filmek, ezeket is szeretnénk bemutatni, ezért 16.30 órától kortárs mesék kerülnek terítékre, mint például a Kuflik, a Cigánymesék, vagy a Komisz kölyök naplója, vagy a Coyote és a sápadtarcú. 18.00 órától pedig a magyar animáció kultuszfilmjét vetítjük le, az idén 30. születésnapját ünneplő Macskafogót, ami azt hiszem, hogy sok felnőttben is idéz szép emlékeket.

ORSZAGOS RAJZFILMUNNEP