1200x150 gondoskodo KOFOP SZ2020
Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Feb 17, 17:29

Tarpai és péterfalvai sikerek a XI. Vass Lajos Népzenei Versenyen Budapesten

  • Közzétéve Kultúra

Már tizenegyedik alkalommal rendezték meg Budapesten a "Hagyományos régiók - Régiók hagyománya" elnevezésű Vass Lajos Népzenei Versenyt.

kokasbanda1

2016-ban környékünkről a Tarpát és Péterfalvát is képviselő Kokas Banda, valamint a Péterfalvai Napsugár Hagyományőrző Gyermekcsoport mutatkozott be.

A péterfalvai napsugarak Maros menti énekekkel léptek fel, elismerésül Vass Lajos Nagydíjban részesültek gyermek és ifjúsági kategóriában. A Kokas Banda Kalotaszegi táncokat muzsikáját a zsűri felnőtt kategóriában szintén Nagydíjban részesítette.

kokasbanda2

Kokas Erzsébet, a gyerekek felkészítője kérdésünkre elmondta, hogy "a lányok nagyon féltek a kihívástól, de az előadásukkal bebizonyították, hogy ott a helyük a népzenei versenyeken."

Külön köszönet illeti Tarpa község önkormányzatát, valamint Szécsi Szabolcs polgármestert, hogy a versenyre jelentkezésünk óta támogattak minket, valamint hogy segítségükkel eljuthattunk a helyszínre, és bemutathattuk környékünk tehetségeit  ezen a nívós versenyen. - mondta el Kokas Erzsébet