Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 15:01

CSAK! Fesztivál és Workshop - Csenger, augusztus 4-16.

  • Közzétéve Kultúra

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre Eszenyi Enikő szakmai vezetésével a CSAK! Fesztivál és Workshop, amely színes, minőségi szórakozást kínál és lehetőséget ad fiatal tehetségek fejlődésére.

Eszenyi Enikő plakát

Az előző évek hagyományát folytatva Mester Dávid és barátainak komoly zenei koncertjével, a romantika korát megelevenítő dallamokkal veszi kezdetét a fesztivál augusztus 4-én. Másnap Pogány Judit főszereplésével a Pedig én jó anya voltam című előadása ígér felejthetetlen színházi élményt. Aznap délután 16.00 órakor Juhos-Kiss Csenge Alternatív otthonérzet című kiállítása nyílik, ahol a képzőművész festményeit nézhetik meg az érdeklődők.

Nagy Sándor kiváló színész, pályafutása elmúlt húsz évének zenei repertoárjából választott dalokkal érkezik augusztus 6-án, este. Kiss Tibi Aranyakkord formációjával lép színpadra augusztus 8-án, Vastag Gáborral és Gábor Andorral megidézik a szobazene hangulatát, saját szerzeményeik mellett helyet kapnak életművük legkedvesebb dalai és kedvenceik feldolgozásai is.

Eszenyi Enikő 2023-ban Európa Színésze lett. Augusztus 12-én mesél, felelevenítve pályája meghatározó eseményeit, sikereit. A beszélgetést megelőzően két fiatal tehetség, Kovács Aliz és Horn-Barta Csengele Bársonyspirál című kisfilmjükkel mutatkoznak be, melyből fotókiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők.

Augusztus 13-án, délután 16.00-kor Visky András íróé és Artisjus Irodalmi Díjas könyvéé, a Kitelepítésé lesz a főszerep. A szerző Juhász Anna irodalmárral avatja be a hallgatóságot a mű rejtelmeibe. Közreműködik: Eszenyi Enikő, Töreky Zsuzsa és Szilágyi Csenge. Ezt követően este az érdeklődők megismerkedhetnek a CSAK! alkotóival és a workshopok résztvevőivel egy kötetlen, vidám hangulatú találkozón, amelyen Patocska Olivér is énekel.

A CSAK! Fesztivállal párhuzamosan zajló kurzusokon a hallgatók betekintést kapnak a modern kreatív alkotófolyamatok sajátosságaiba. Hazai és külföldi művészek támogatásával formálhatják meglévő tudásukat, szabad és nyitott közösségben fejlődhetnek, szakmai barátságokat köthetnek és életreszóló élményeket szerezhetnek.

Ebben az évben is hazai és határon túli leendő színészek, írók és a filmesek vesznek részt a művészi munkában. A filmes kurzus résztvevői a Viola Presszó című, 10 perces kis-játékfilmjüket forgatják a workshop keretein belül. Végül a Petőfi Csengerben című előadás zárja a fesztivált augusztus 15-én, amelyben a nézők láthatják a hallgatókat és részesei lehetnek egy nagyon izgalmas, kísérleti munkafolyamat befejezésének. Olyan nagyszerű művészek tartanak velünk, mint Sasho Dimoski író, rendező, Visky András író, dramaturg, Szilágyi Csenge színésznő, Töreky Zsuzsa színésznő, Mester Dávid zeneszerző és Ruff-Kiss Ágnes beszédtechnika tanár.

A részletes program a csakfree.hu weboldalon, a CSAK! és Eszenyi Enikő közösségi oldalain érhető el. A CSAK! alkotóközössége mindenkit szeretettel vár! Találkozzunk Csengerben!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280