Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 29, 12:41

I. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál

  • Közzétéve Kultúra

zsinagoga

I. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál 2023. augusztus 27-én (vasárnap), Nyíregyházán. A rendezvény célja, hogy közelebb hozza a zsidó kultúrát a többségi társadalom tagjaihoz.

Az esemény további fontos feladata, hogy a hagyományokat továbbörökítse, segítsen megérteni és megélni a zsidóságot, mint kulturális identitást és merjék büszkén vállalni mind zsidó, mind magyar kulturális gyökereiket ezek közös, együttes jelenlétét.

A fesztivál egy olyan kulturális élményt valósít meg, amely segít megismerni a magyarországi zsidósággal kapcsolatos értékeket, hagyományokat, szokásokat és továbbörökíteni a jövő generációi számára is mindezeket. A programban szerepel többek között: kiállítás, zsidó folklór előadás, interaktív tárlatvezetés és könyvbemutató. Az
eseményen résztvevők továbbá gasztronómiai utazást tehetnek a kóser konyha világában.

Megízlelhetik, megismerhetik a különleges ételek receptjeit, felfedezhetik e csodálatosan gazdag kulináris ízvilágot. A zsidó világ vallási és világi szereplőinek előadásai mellett, jobban megismerik a zsidó kultúra és gondolkodásmódot, illetve különleges kikapcsolódást ajánljanak a nyíregyháziak és minden érdeklődő számára.

Zsidó Gasztronómiai Fesztiváljpg

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280