Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Sep 23, 16:46

Fergetegesen sikerült a táncház Fehérgyarmaton a Görice muzsikájára

  • Közzétéve Kultúra

Február 2-án harmadik alkalommal került megrendezésre táncház Fehérgyarmaton, amely a Kultúrházak éjjel-nappal program keretein belül valósult meg. A rendezvény helyszíne ismételten a fehérgyarmati Városi Művelődési Központ volt, amelyet Kósa Mónika, a Művelődési Ház igazgató asszonya biztosít nekünk hónapról hónapra.

tanchaz fehergyarmat 000fotó©Rajnai Gábor

Ez alkalommal rendhagyó módon két táncházba is ellátogathattak a térség lakosai, mert 17 órától egy körülbelül 1,5 órás gyerektáncház vette kezdetét, ahol a környék gyermekeinek meseolvasással, daltanítással, játékokkal és tánctanítással kedveskedtünk. A gyermekeknek lehetőségük nyílt játékos kereteken belül a népzene és néptánc világába csöppenni. Ebben a közel 1,5 órában a gyermekeké volt a főszerep.

tanchaz fehergyarmat 001fotó©Rajnai Gábor

 

Ezt követően 19 órakor kezdetét vette a felnőtteknek szóló táncház, ahová ismételten nagyon sokan érkeztek, és amely egészen fél 1-ig tartott. Az est folyamán a szatmári, szilágysági, moldvai, mezőségi táncok lépéseinek elsajátítása mellett lehetőség nyílt a szabad táncra is, ahol a kalotaszegi táncok helyeződöttek előtérbe, így a férfiak megcsillogtathatták tánctudásukat a virtuóz kalotaszegi legényes járása közben. Nem csak Fehérgyarmatról, hanem a környező településekről, városokból, többek között Mátészalkáról és Nagyecsedről, Tunyogmatolcsról, de még a határon túlról is érkeztek táncolni vágyó emberek.

tanchaz fehergyarmat 005fotó©Rajnai Gábor

 

A tánclépéseket Nagy Angelika és Bácsi Bence vezetésével sajátíthatták el az ott lévők. A talpalávalót a nyíregyházi Görice zenekar húzta Kósa Péter irányításával. A táncházak havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre a Fehérgyarmat Város Önkormányzata támogatása jóvoltából.

A következő alkalomra, március 9-re várunk minden kedves érdeklődőt a táncházunkba, 18 órától 22 óráig. 

Kiss Vivien

fotók: Rajnai Gábor

tanchaz fehergyarmat 002

tanchaz fehergyarmat 003

tanchaz fehergyarmat 004

tanchaz fehergyarmat 006

tanchaz fehergyarmat 007

tanchaz fehergyarmat 008

tanchaz fehergyarmat 009

tanchaz fehergyarmat 010

tanchaz fehergyarmat 011