Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 9, 12:16

Sipos Zsófia, a Felső-Tisza-vidék festője - Emlékkiállítás nyílt Vásárosnaményban

  • Közzétéve Kultúra

Sipos Zsófia festőművész, a Hortobágyi Nemzetközi Alkotótábor és a Pasztellfestők Egyesületének alapítójának emlékkiállítása nyílt meg Vásárosnaményban a Tomcsányi Kastélyban.

Beregi muzeum 001

A Beregi Múzeum által szervezett tárlat megnyitóján Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelve a festőművész rokonságát, majd Varga János a Beregi Múzeum igazgatója nyitotta meg a kiállítást.

Sipos Zsófia, bár egész életében, januári haláláig Debrecenben élt, ezer szállal kötődött Szatmár-Bereghez. Anyai ágon a családja Nagyhódosról és Magosligetről származott, ő a gyermekkora jelentős részét Tivadaron töltötte.

20.onarckepÖnarckép virágos blúzban

"Festőpályája szín- és formavilágát a Felső-Tisza-vidék határozta meg. Ennek a tájnak a fái, bokrai, virágai, és a benne lakó ember – például a falusi fejkendős asszonyok, arcukon-kezükön ezer év sorsával – jelennek meg legtöbbször képein. Festészete „különvélemény a szépség dolgában” – ahogy az egyik méltatója jellemezte. Stílusa ilyen-olyan próbálkozások dacára is besorolhatatlan. Sem elődje, sem folytatója nincs igazából. " - mondta el az emlékkiállítás megnyitóján Varga János igazgató.

Beregi muzeum 002

2011-ben és 2013-ban is alkotótábort vezetett Gergelyiugornyán pasztellfestő pályatársainak, melynek alkotásai mindkét évben bemutatásra kerültek a Beregi Múzeum időszakos kiállításain. 

Beregi muzeum 003

Beregi muzeum 005

Beregi muzeum 006

Beregi muzeum 007

Beregi muzeum 008

Beregi muzeum 010

Beregi muzeum 011

 

 

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700