Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 14, 19:55

Versek ezrei Tündérmezőn - Irodalmárok nemzeti találkozója Aranyosszigeten

  • Közzétéve Kultúra

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány küldetésében fogalmazta meg a hátrányos helyzetű települések életminősége fejlesztésének elősegítését, amelyben legfőbb eszköze a kultúra.  Ennek keretében  június 7-10. között újra fogadja az Irodalmárok nemzeti találkozóját.

költőtábor Aranyosi zárókép

Az elmúlt évi siker, a találkozó pozitív visszhangja jelentősen szélesítette a szervezőmunka lehetőségeit, így az irodalmi programot a Felső Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesülettel együttműködve annak teljes működési területére kiterjesztette. 

A Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola Aranyosapáti tagintézményének tornatarmében tervezett ünnepélyes megnyitót követően a költők találkoznak a papi, a tarpai és a dögei általános iskola tanulóival.

Pénteken a helyi iskola alsó és a felsőtagozatának tartanak összevont irodalmi bemutatót. Rendhagyó irodalmi órákat adnak a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskolában, valamint a ellátogatnak a vásárosnaményi és a nagyvarsányi idősek otthonába. Az irodalmárok hangulatos programjának  igérkezik lövőpetri és nyírlövői gyermekek közös gyermeknapján való szereplés a Lövőpetriben található Gödrök szabadidőparkban.

Szombaton ellátogatnak a Felső Tisza Völgye térség további idősotthonaiba – Beregsurányba; Lónyába, Mátyusra; Tiszaszalkara és Tarpára – , majd turisztikai programként ismerkednek Bereg nevezetességeivel.

A találkozó nyílt rendezvénnyel az Aranyosapátiban található Böszörményi László Faluházban (Kossuth Lajos út 26) 18 órai kezdettel „Versek ezrei a Felső-Tisza völgyében” elnevezésű irodalmi gálával zárul.

Nick Ferenc

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700