Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 14, 18:13

A mátészalkai Gondolat Kamaraszínház tájelőadásai

  • Közzétéve Kultúra

A 2014 nyara óta működő mátészalkai Gondolat Kamaraszínház megalakulása óta öt darabot mutatott már be, s jelen pillanatban négyet tart repertoáron (Aldo Nicolaj: Éljen az ifjú pár - nászéjszaka egy felvonásban, Aldo Nicolaj: A kilátó - avagy emberi fonákságok felülnézetből, Aldo Nicolaj: Egy életem egy halálod - avagy szerelmi cselszövések egy felvonásban, Spiró György: Prah – szerencsejáték egy felvonásban).

gondolat

Színjátszóink nagy örömmel viszik el darabjaikat más településekre, kiemelt figyelmet szentelve azon falvakra, ahol az anyagi és infrastrukturális adottságok nem igazán teszik lehetővé, hogy színházi produkciókat fogadjanak. Ezért is nagy öröm, hogy a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház sikerrel pályázott a Nemzeti Kulturális Alap felhívására, mely a kistelepülésekre való tájolást támogatja. Így 2018 augusztusáig hat településre jutnak el: méghozzá Kékcsére, Panyolára, Géberjénbe, a Békés megyei Csanádapácára és Kardoskútra, a határon túlra pedig a partiumi Börvelybe.

A Gondolat Kamaraszínház legközelebb június 16-án Géberjénben, a Közösségi Házban mutatkozik be. Ezt követően még egy tájolási helyszín szerepel a csapat naptárában:  július 27-én Békés megyébe utaznak, ahol Csanádapácán mutatják be Aldo Nicolaj: Egy életem egy halálod - avagy szerelmi cselszövések egy felvonásban című előadását című előadásokat.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

NKA logo 2012 CMYK 1

Zsoldos Judit, Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700