Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 3, 19:53

Új videón mutatkozik be Vásárosnamény, a Bereg szíve

  • Közzétéve Látnivalók

Vásárosnamény egy vendégszerető kisváros Magyarország ÉK-i részén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Tisza, a Szamos, a Kraszna és a Túr folyók találkozásánál. Szerencsés földrajzi fekvésének köszönhetően innen három ország is karnyújtásnyira elérhető, Ukrajna, Románia és Szlovákia.

01 negyven eves a varos

A történelem úgy alakította, hogy Trianon után Vásárosnamény lett a Beregi kistérség turisztikai, kulturális, gazdasági központja, ezt fejezi ki a város jelenlegi logója, szlogenje is: „Vásárosnamény a Bereg szíve”. Ma már bárhonnan könnyen és gyorsan elérhető, hiszen határáig tart az M3-as autópálya.

A turizmust nem most találjuk ki, a turistákkal évtizedek óta együtt él a vendégszerető lakosság, köszönhető ez elsősorban a Tiszának! Vásárosnaményban minden megtalálható, amit a víz nyújtani tud a turistának: homokfövenyes tiszai szabadstrand, az egyedi rendezvényhelyszínt biztosító Kraszna-part, halászás, horgászás a holtágakon, felfrissülés az Atlantika Vizividámpark csúszdaparkjában, rekreáció a Szilvafürdő gyógyvízében, vízitúrák, vízparti sportok és szórakozás. De még a több száz kilométernyi kerékpárutakat is a vizeinknek köszönhetjük, hiszen az árvízvédelmi és ár apasztó töltések behálózzák a Felső-Tiszavidéket!

A biztonságos, forgalomtól elzárt kerékpározható töltéskoronákon tett túrák, mintegy gyöngysorra fűzik fel a Bereg csodás természeti és kulturális látnivalóit. Júniusban pedig kivirágzik a Tisza, és egy csodás természeti jelenségnek lehetnek tanúi az ide látogatók.

További információk: beregszive.hu

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280