Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Iskolás lesz az unokám!

Életem során nagyon sok ballagási ünnepségen vettem részt. Mind nagyon szép volt, amit viszont egész életemben vártam , most következett el. BALLAG AZ OVIBÓL A NAGYOBBIK UNOKÁNK!!!

13441808 1046590638766257 757854243 o

Én talán még jobban izgultam, mint Áron unokánk! Már napokkal előtte tervezgettük az ajándékokat, a virágokat. Természetesen Annának is, mindenből!

 A jó sorsunk úgy hozta, hogy egy óvodába, és egy csoportba járhatott egy éven keresztül a két gyerek. A GYÖNGYVIRÁG csoport 30 óvodása között a nagycsoportos és a kiscsoportos unokánk együtt!

Amikor megérkeztünk, Áron felnőtt komolysággal fogadott bennünket. Anna pedig nem győzte mondogatni:
- Milyen jó sokan vagyunk, és Mindenki az ünnepségre érkezett!
 Máris előszavalta a délután mondandó verseit is. Táncra is perdült:
- Így kell járni! Úgy kell járni ! Sári, Kati tudja, hogy kell járni!

Megérkeztünk az óvodához. A város nagyon szép, de nyugodt, csendes helyén fekszik. Udvara tele felújított játékokkal, hatalmas árnyas fákkal.  A vendégeket az óvoda igazgatója, az óvónénik és a dajka néni fogadta.

Csöndben vártuk, a kis székeken ülve  mindnyájunk szeme fényeit: ki a gyermekét, ki az unokáját! Minket viszont  NAGY BOLDOGSÁG ért! Nekünk KETTŐRE kellett figyelni. A csoport legkisebb, igencsak boldog "legkisebbjére", s egy komoly "fiatalemberre" a ballagó nagyok között.

13445898 1046590778766243 769887981 o

Kíváncsi szeretettel vártam a műsort, hiszen nagymamiságom mellett, szakmailag is figyeltem a műsort.

A köszöntők után  az óvodások  megmutatták nekünk, mivel telt az elmúlt év.  Eljátszották, ki, hogyan érkezett először az óvodába! Felelevenítették az Ünnepeket, az Évszakokat. S mivel városi gyerekek, egy-egy műsorblokk után csatakiáltást adhattak ki magukból, ahogy csak a torkukon kifért! És olyan jól esett nekik felszabadultan kiereszteni a hangokat.

Közös vers, közös ének, közös tánc! Fülbemászó, óvodások kedvenc dalaira táncoltak.

...és jött a búcsú...

Először a ballagók társaiktól búcsúztak el. Odamentek mindenkihez, s megölelték egymást.
 A szemem már igencsak párás volt, amikor Annához közeledett Áron.
A két unokám azt tette, amit NEM KELLETT NEKIK MONDANI, TANÍTANI! Nemcsak megölelték egymást, Anna Áron derekát fogta át,  a Bátyus magához ölelte, és jobbról, balról  jött a testvéri szeretet-puszi. S egy hosszú pillanatig így tartották egymást...

13467414 1046591562099498 368940310 o

Az Édesapjuk fotózni is elfelejtette ezt a pillanatot, Ő is annyira  elérzékenyült a két gyerekét látva. Talán átfutott a gondolatain a TISZAADONYI ÓVODA, ahol így búcsúztak egymástól testvérével, Leventével..., valamikor 33 éve...

Elbúcsúztak az óvodától, az óvónéniktől is.  Az óvónéni átadta a BALLAGÓ TARISZNYÁT, sok-sok jó útravalóval.
S jöhetett a tánc! Szabadon, boldogan, vidáman, önfeledten! Végül az óvoda meglepetése: Csoki-torta,  gyümölcs ital. Egy morzsa sem maradt, ahogy illik egy óvodásnak felállni az asztaltól.

 A közönség sűrűn törölgetve a szemét, átadta a ballagóknak  és nem ballagóknak is az ajándékokat és a szeretet virágait. Foci labdák, mókusok, béka komák, cicák , medvebocsok, Kinder csokik a virágokon. Megannyi fontos dolog.

Szép nap volt ! Megható. Nagy pillanatok egy 6 éves életében. Ő még nem tudja, amit mi. Ha bármit el akar érni az életében, 17 év TANULÁS jön! Legalább  1-2 idegen nyelv, digitális eszközök, amiről ma, lehet, hogy még nem is tudunk.

A legfontosabbat azonban  nem az iskola adja, hanem a család: az ÖSSZETARTOZÁST, a SZERETET, az EMBERSÉGET, a TOLERANCIÁT.

Erre nevelni kell a gyermekeket a Családnak és az Iskolának is jó szóval, és főleg, SZEMÉLYES PÉLDAMUTATÁSSAL. Csak így lesz szép, teljes  élete minden kisgyereknek.

Péter Juli

Aranyosi Ervin: A nagyszülők szeretete

A nagyszülők szeretetét felülmúlni nem lehet!
Bölcsességük jóra tanít minden apró gyereket.
Szeretettel pátyolgatja, van ideje játszani,
felnőttnek már igazából Ő sem akar látszani.
Tanult régi hibáiból, s jóvá tenni van oka,
gyakorlatban érlelt tudást kap tőle az unoka.
Sokan hiszik, – elkényeztet – pedig életre tanít,
s nem akarja, más élje meg, rég elvesztett álmait.
Így hát, amit Ők adhatnak, felülmúlni nem lehet.
Kincset adnak a jövőnek: úgy hívják, hogy SZERETET!

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280