Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 16, 4:35

"Egyet már nem kell etetni, de a többi számíthat ránk" - januári vadászkalandom

Tegnap estére és ma reggelre akkora hó esett, hogy csak na. Mit is tehetne ilyenkor egy vadász ember? Lapátol, és pihentetés képen pedig kimegy a határba. Mi is így jártunk Liba Endre barátommal tegnap estére. 

vari

Beregdaróc határában a Beregszászi erdőn lévő " Büdös " lesemre iratkoztam be, mert egy szarvas tar vadat szerettem volna elejteni. Már rég kitűzött célként szerepelt egy kis szarvas kolbász, valamint szalámi elkészítése, de a hozzávaló, az máig az erdőben tengette életét. Méghozzá a hátunkon behordott kukorica és siló ételkülönlegességeken.

Az élelem fogyott rendesen, de a vadak legtöbbször túljártak rajtunk. Tegnap aztán jól benézték! Már éppen a hazainduláson gondolkodtam, mert nagyon rákezdett a hó esése. A szél pedig egyre kényelmetlenebbül fújt. Már megint olyan voltam a lesen mint egy hóember. Ez már tűrhetetlen! Nincs mese abba kell hagyni ma estére is a vadászatot.

vari2

Persze a fanatikusabb vadászok még ilyenkor is kivárnak sötétedésig. Gondoltam én is ráteszek még vagy 10 percet, de addig még körül nézek. Amikor hátra fordultam a magaslesen megállt bennem az ütő! 

A tiszta szántáson négy szarvas tar vadat pillantottam meg. Megfordultam a lesen és már célba is vettem az erdőbe kívánkozó csapatot. A távolság 240 méter körül volt, de biztos célzást követően leadtam egy lövést. A meglőtt beugrott az erdőbe, a többiek kis tanakodás után visszaindultak Ukrajna felé.

 

Na, akkor lepődtem csak meg igazándiból, amikor hátrább megpillantottam egy másik rudli szarvast. Azok lehettek vagy hetvenen.

Egyet már nem kell etetni, de a többi számíthat ránk a tél hátralévő részében is!

vari1

Endrével a rálövés helyétől 50 méterre találtuk meg a meglőtt szarvast. Még szerencse, hogy a közelben vendéget vadásztató Pisti vadőrünket fel tudtam hívni, akik odajöttek segíteni. Akkorára Endre vezényletével elvégeztük a zsigerelési munkákat. A NIVA megszenvedett rendesen az erdőn és a havas úton, de sikeresen hazaértünk zsákmányunkkal.

Üdv a vadásznak és minden tisztelet a vadnak!!!

Vári István

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280