Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Birsalmás pite készítése

birsalmaspite

Birsalma és alma keverékéből finom, gyümölcsdús pitét készíthetsz.

Hozzávalók:
    450 gr liszt
    250 gr Rama
    1 csomag sütőpor
    1 csomag vaníliás cukor
    2 db egész tojás
    1 db tojássárgája
    150 gr cukor
    1 db almás joghurt
    csipetnyi só
    1 db citrom reszelt héja

Töltelékhez:
    2 db birsalma
    6 db savanykás alma
    1 pohár cukor
    2 teáskanál őrölt fahéj
    fél citrom leve

A lisztet, cukrot, vaníliát, sütőport, sót, citrom héját tegyük egy nagy keverő tálba, daraboljuk bele a margarint. Kézzel addig morzsoljuk, még a margarin apró darabokban lesz a tésztában. Utána tegyük bele a tojásokat és a joghurtot. Dolgozzuk jól össze, majd lisztezett deszkán gyúrjuk át. Pihentessük legalább fél órán keresztül a hűtőben.

Lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki fél centi vastagságúra. Vajjal kikent és liszttel meghintett peremes piteformát béleljünk ki a tésztával, majd töltsük meg a langyosra kihűlt töltelékkel.

Töltelékhez reszeljük le a meghámozott almát és birsalmát, tegyük egy nagyobb lábasba, szórjuk rá a cukrot, őrölt fahéjat és a citrom levét. Állandóan kevergetve addig pároljuk még a levét teljesen elfövi. Hagyjuk langyosra kihűlni.
Nyújtsunk ki a tésztából még egy adagot fél centisre, majd borítsuk be vele a megtöltött pitét. Vágjuk le a széleinél a felesleget, majd kezünkkel nyomjuk jól össze.

Előmelegített sütőben 150 fokon süssük 45-50 percig.

A megsült és kissé kihűlt pitét szeleteljük fel, tegyük egy nagy tányérra, szórjuk meg porcukorral és tálalhatunk mellé vanília fagyit is.

Forrás: kaldeneker.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280