Harcsapaprikás túróscsuszával
- Írta: BZsolt
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg harcsafilé (4 szelet)
só
bors
pirospaprika
liszt az elősütéshez és a habaráshoz
1 paprika
1 paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
25 dkg csuszatészta vagy fodros nagykocka
20 dkg füstölt szalonna
50 dkg túró
Elkészítés:
1. Aprítsuk finomra a hagymát, kockázzuk fel a füstölt szalonnát, majd a paprikát és a paradicsomot is.
2. A tésztát főzzük meg al dente (nem főzzük szét, hanem fogroppanósra, általában 20 percig főzik a tésztát a háziasszonyok, de ezt 5-10 perces műveletre redukáljuk le folyamatos kóstolással, ez tésztától függ).
3. A füstölt szalonnakockákat pörcösre sütjük, majd leszűrjük.
4. A halat besózzuk, majd lisztbe forgatás után hirtelen megsütjük a visszamaradt szalonnazsírban minden oldalán.
5. A halat kivesszük, és egy kis zsír hozzáadásával pörköltalapot készítünk. Amint elkészült a pörköltalap, ebbe visszahelyezzük a harcsaszeleteket. Rázogatva vagy óvatosan meg-megforgatva pároljuk (20-25 perc).
6. Amikor kész a tészta, egy kevés tejföllel összekeverjük, tetejére szórjuk a túrót és a szalonna kisült pörcét.
7. A halszeleteket kiemeljük óvatosan a pörköltszaftból, majd tejfölösen behabarjuk, és a halat visszahelyezve készre forraljuk (5 perc).
8. Ízlésesen tálaljuk. Forrón, azonnal.
Megjegyzés:
Harcsapaprikás... Mint tudjuk, a paprikás és a pörkölt között a tejfölös habarás adja meg a különbséget. Van egy elképzelésem ennek az ételnek az elkészítésére, és nem izgat, ki mit ír le az interneten. Annak alapján készítem el, ahogy tanultam a paprikást, csak itt saját kifogott, megnyúzott és filézett harcsát használok fel, úgyhogy a friss hús garantált...
forrás: mindmegette.hu