Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Hogyan készítsünk palacsintát liszt és cukor nélkül?

A palacsintát mindenki szereti, viszont a fehér liszt és a cukor a zsírpárnák és a narancsbőr legjobb barátja. De van megoldás, hogy időnként mégis áldozhassunk a gasztronómia oltárán. Az én egyik kedvencem a lisztmentes, diétás palacsinta, amit bármivel megtölthetünk amit szeretünk. Sőt édesítő elhagyásával, akár húsos palacsinta is készülhet belőle. De én most egy édes verziót készítettem.

palacsinta

Hozzávalók: 6 tojás fehérje, 2 tojás sárgája, zsírszegény tej, 100 g zabpehely, édesítő, olíva olaj vagy olaj spray

Töltelék: protein puding, fahéj

A tojásokat felverjük hozzáadjuk a zabpelyhet és egy kis édesítőt, majd az egészet összekeverjük. Serpenyőben olajat melegítünk vagy kifújjuk olaj sprayjel és kisütjük, mint a sima palacsintát. A töltelék lehet bármi ami szimpatikus. Én vaníliás proteint kevés vízzel vagy tejjel pudingosra keverjük, ízlés szerint fahéjjal ízesítjük.

forrás: finomreceptek.com

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280