Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 19:57

"Az igazi" svéd húsgolyók recept

  • Közzétéve Receptek

A NOSALTY receptje alapján akár otthon is elkészíthetjük a svéd húsgolyót.

hús 

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyóhoz

  • 250 g darált marhahús (kétszer darált)
  • 250 g darált sertéshús (kétszer darált)
  • 1 db tojás
  • 200 ml habtejszín
  • 6 g vöröshagyma (kb 2-3 ek)
  • 0.5 db kétszersült (ledarálva, kb egy fél csésze kell belőle, az nagyjából egy szelet)
  • 2 db burgonya (kisebb, főzve)
  • 5 ek vaj
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 100 ml víz

A szószhoz

  • 125 ml habtejszín
  • 175 ml marha alaplé
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 csipet fehérbors
  • elkészítés

     

    A húsgolyóhoz

    1. A húsokat kétszer ledaráljuk (vagy ledaráltatjuk).
    2. A hagymát 1 kanál vajon, kis lángon süssük aranybarnára.
    3. A darált kétszersültet áztassuk a vízbe, a krumpli törjük össze krumplinyomóval.
    4. Az összes hozzávalót tegyük egy tálba, fűszerezzük, és jól dolgozzuk össze. Ha kész, vizes kézzel formázzunk belőle diónyinál nagyobb gombócokat (mindenki evett már a kék-sárga áruházban, tudja, kb mekkorák kellenek:) ).
    5. Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, és kis lángon, forgatva, több adagban süssük ki őket.

    A szószhoz

    1. Ha a húsgolyók kisültek, a serpenyőbe öntsük bele az alaplevet, és kis lángon melegítsük.
    2. Adjuk hozzá a tejszínt, és szitáljuk bele a lisztet. Fűszerezzük.
    3. Kis lángon forraljuk fel, és várjuk meg, míg egy picit sűrűsödik.
    4. A gombócokkal együtt tálaljuk.

    //forrás: nosalty.hu//

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280