Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 26, 10:57

Lencsefőzelék kolbásszal - nem csak újévre

A néphit úgy tartja, hogy aki lencsét eszik újév első napján annak egész évben sok pénze lesz. Nem tudni ez a babona mennyire igaz, de a lencse minden feldolgozásában nagyon finom étel.

lencsefozelek kolbasszal

hozzávalók / 4 adag: 50 dkg lencse, 450 g tejföl, 2 db leveskocka, 25 dkg debreceni (vagy lecsó)kolbász, 1 ek mustár, só ízlés szerint

elkészítés: Érdemes a lencsét előző nap beáztatni!

A lencsét átmossuk, majd bő vízben feltesszük főzni. Beledobjuk a 2 ételízesítő kockát, és a lencsét puhára főzzük.
A tejfölt egy tálba rakjuk, pár merőkanálnyit hozzámerítünk a lencse levéből, és simára keverjük.
A tejfölt hozzáöntjük a lencséhez, majd beleteszünk 1 evőkanál mustárt. Kóstolás után kellő mértékben sózzuk.

A sütőben a kolbászt ropogósra sütjük, s ráhelyezzük a tányér kész lencsére.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280