Lencsefőzelék kolbásszal - nem csak újévre
- Írta: Háromhatár
- Közzétéve Tájjellegű ételek
A néphit úgy tartja, hogy aki lencsét eszik újév első napján annak egész évben sok pénze lesz. Nem tudni ez a babona mennyire igaz, de a lencse minden feldolgozásában nagyon finom étel.
hozzávalók / 4 adag: 50 dkg lencse, 450 g tejföl, 2 db leveskocka, 25 dkg debreceni (vagy lecsó)kolbász, 1 ek mustár, só ízlés szerint
elkészítés: Érdemes a lencsét előző nap beáztatni!
A lencsét átmossuk, majd bő vízben feltesszük főzni. Beledobjuk a 2 ételízesítő kockát, és a lencsét puhára főzzük.
A tejfölt egy tálba rakjuk, pár merőkanálnyit hozzámerítünk a lencse levéből, és simára keverjük.
A tejfölt hozzáöntjük a lencséhez, majd beleteszünk 1 evőkanál mustárt. Kóstolás után kellő mértékben sózzuk.
A sütőben a kolbászt ropogósra sütjük, s ráhelyezzük a tányér kész lencsére.