Nemzeti konz csaladok 1200x150

Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Dec 10, 16:35

Sárgatúró ami nélkül nincs húsvét Szatmár-Beregben

Szatmár-Beregben elképzelhetetlen a húsvét sárgatúró nélkül. A sárgatúró éppen annyira a húsvéti menüsor része, mint a kalács vagy a sonka. Ez az édes finomság remekül kiegészíti a sonka füstölt, telt ízét, de fonott kaláccsal is nagyon finom. Érdemes kipróbálni!

husveti tal 6

Hozzávalók: 1 l tej, 10 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál só

Elkészítés:
A tejet felrakjuk forralni, közben a tojásokat mély tálba felütjük és a cukorral, vaníliás cukorral, sóval kézi keverővel lazán felverjük. Nem kell nagyon, csak mintha rántottának vernénk. Ha forr a tej, öntsük bele, és takarékon állandó kavargatás közben addig forraljuk, amíg szépen összetúrósodik, a leve híg, kissé átlátszó lesz.

Tipp:
A tűzről levéve, ha van tüll anyag, abba, ha nincs, egy ritkább szövésű konyharuhát tiszta vízben átöblítjük, egy tálba beleterítjük és beleöntjük a megfőtt sárgatúrót. Összefogjuk a kendő sarkát, szorosan átkötjük, egy nagyobb fazék fölé tesszük és megvárjuk míg teljesen lecsepeg.

„Egy falat Tündérmező, Vándorúton Szabolcs Szatmárig” címen jelent meg 2013-ban a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megye tájait és gasztronómiai kultúráját bemutató könyv. A könyv készítése során a hagyományos, tájjellegű ételeket a mai kor ízlésének megfelelően készítették el és tálalták, amely páratlan felfedezéssel járt. Az általunk bemutatott recept megtalálható a könyvben.

forrás:  nyiregyhaza.hu 

NMF MobFiz AUTOPALYA 700x700

Nemzeti konz csaladok 700x700