Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Nov 24, 21:28

Tájjellegű ételek

Beregi habart krumpli leves

Mátyusi-Mező Ernő facebook oldalán találtam ezt a receptet, az ő hozzájárulásával közöljük.

aberegihabart

Elkészítés: 
A krumplit megpucolom és kockákra vágom. Beleteszem a disznó bőrt, füstölt kolbászt,  disznó fület, friss szalonnát.

Egy edényben felteszem kb. 1,5 liter vízzel, kevés sóval és 2-3 (ízlés szerint) babérlevéllel, sűrített paradicsommal, pár szem kömény, ízesítve főni. Ha megfőtt, a tejfölből és a lisztből habarást készítek, és beleöntöm a levesbe. (Kevés paprikával, borssal ízesíthetjük.) Összeforralom.

A kiszedett levesbe ízlés szerint (én) ecetet csöpögtetek.

Oltott kása - gergelyiugornyai recept

A Gergelyiugornyai Nyugdíjas Klub találkozóján kóstoltam meg ezt a finomságot, és megkértem a klubvezetőt Vezse Gyulát, hogy Kokas Sándorné, Emma nénitől kérje el, és jegyezze le nekem a receptet:

oltott kasa

Sárgatúró ami nélkül nincs húsvét Szatmár-Beregben

Szatmár-Beregben elképzelhetetlen a húsvét sárgatúró nélkül. A sárgatúró éppen annyira a húsvéti menüsor része, mint a kalács vagy a sonka. Ez az édes finomság remekül kiegészíti a sonka füstölt, telt ízét, de fonott kaláccsal is nagyon finom. Érdemes kipróbálni!

husveti tal 6

 További információ!

donerfkert