Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 2, 21:47

Emberi Hang Díjátadót tartottak Örkényben - Immáron kilencedik alkalommal adták át a neves díjat.

Emberi Hang Díjátadót tartottak Örkényben, immáron kilencedik alkalommal adták át a neves díjat. A Pálóczi Horváth kastély adott otthont idén a díjátadónak, ahol neves személyek vehették át a kitüntetést.

gaba1

Díjazták Prof Dr. Váradi Valériát és Prof. Dr. Papp Zoltánt, majd az erdélyi Kristóf Katalin énekesnőt. A világbajnok Katus Attila az elismerés átvétele után azt mondta: „nagyon megható számomra, hogy mások is úgy látják, hogy hivatásomat szívvel-lélekkel csinálom”. 

Ezután Karda Bea kapta meg az Emberi Hang díjat és elénekelte a Búcsúzik az ezüstnyár című dalát. A dal jól illett az ezüst-fehér dekorációhoz és a nyári hőséghez is.

gaba6

Hatalmas taps közepette lépett színpadra Csonka András, aki az elfogadásról és a szeretetről beszélt. Szerinte nem megosztani kellene a társadalmi csoportokat, hanem összetartani.

gaba4

Minden évben van posztumusz díj átadás is. 2022-ben Dés Magda Örkény szülötte kapta meg a kitüntetést. Ő Dés László édesanyja. A díjat a család nevében Birinszki Pálné Örkény díszpolgára a  Dések unokatestvére vette át.  Ezután Rák Kati színésznő énekelt Monore dalaiból és egy operettet. A Művésznő egyébként évek óta a díjátadó háziasszonya, műsorvezetője.

gaba3

Koltai Róbert vehette át az Életműdíjat. A Halhatatlanok társulatának tagja József Attila Thomas Mann üdvözlése című versét szavalta el. Azt mondta, az Emberi hang a legszebb díj.

A másik életműdíjas, a délután fénypontja Esztergályos Cecília Kossuth díjas, a Halhatatlanok társulatának örökös tagja lett. A színpadon azt mondta:” az emberi hang csodálatos, de igazi lélek nélkül semmit nem ér.”

gaba5

A hivatalos program után a kellemes asztaltársaságok megebédeltek, majd a hatalmas tortát is megkóstolták. Valódi családi hangulatban ért véget az exkluzív parti.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280