Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 19, 22:11

Nevelőszülő vagyok ...

Nevelőszülő vagyok, nem csak én, hanem a férjem, a gyermekeim, a mi szüleink, akik a nálunk nevelkedő gyermekeket unokájukként szeretik.

neveloszulo vagyok focimkepFotó: Nagyné Anita

14 éve ez a hivatásom, eddig 10 gyermeknek tudtunk segíteni, hosszabb, rövidebb ideig. Fizetést kapok, de nem többet mintha egy bölcsibe mennék dolgozni, azzal a különbséggel, hogy itt nem megyek szabira, vagy ha igen viszem magammal az ideiglenesen befogadott gyermekeket. Sosem jár le a műszakom és betegállományba sem megyek.

A fizetésem nagy részét nem magamra és a családomra költöm, hanem abból tartom el mások gyermekeit is. Nem panaszkodom, imádom a hivatásom, pedig a saját négy gyermekem mellett 10 gyermekkel éjszakáztam évekig. Az elvonási tünetek, az őket ért traumák feldolgozásával járó dührohamok nem egyszerűek, főleg ha ez nyilvános terepen történik, sosem tettem fel a kezem mentegetőzve hogy "ez nem az én gyerekem"!

Vállalom a felelősséget értük és gondoskodom róluk.

Tartom a kapcsolatot a gyermekek szüleivel, az életük nem volt alkalmas arra hogy felelősségteljes szülők lehessenek, ezért segítjük őket, amíg ők is partnerek ebben. Ha nem mozdulnak meg a gyermekeik érdekében akkor keres nekik a gyermekvédelem örökbefogadó szülőket, olyankor elviszik őket tőlünk. Nehéz, hiszen az ember lénye a kötődésekre van alapozva, de az elválás mindíg pozitív eredményeket is hordoz, visszakerül a vérszerinti szüleihez, vagy egy új csalàd születik.

Kell egy kis idő mire újra készen állunk segíteni és elmúlik a fájdalom amit a hiányuk okoz. Akkor állunk készen újabb gyermek fogadására, ha lelkileg stabilizálódtunk. Olyan is van,hogy feladjuk, nem tudunk mindent megoldani, nem vagyunk képesek mindenkinek segíteni DE MI LEGALÁBB MEGPRÓBÁLTUK!

Csak a tragédia derül ki!

Sokan csak a rendőrségi híreket olvassák, abból pedig nyílván csak a tragédia derül ki. Egy autósiskola sem tudja kiszűrni ki fog tömegbalesetet okozni az autópályán, aki miatt sokan meghalnak, de azt sem ki lesz az aki emberéleteket fog megmenteni azzal a jogosítvánnyal amit a kezébe adnak.

Nevelőszülő vagyok, a gyermekek érdekét szolgálom! Alázattal és nagy szeretettel. Minél többen jelentkeznek, annál eredményesebben lehet a legjobbakat kiválasztani közülük. Jelentkezz te is nevelőszülőnek,hogy elkerüljük a tragédiákat, ez az egyetlen megoldás!

Az írást Anita Nagyné Fcebook oldalán találtuk!

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280