Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 28, 21:21

Árvai Csilla nem egy hacker, hanem a butaság áldozata

Karácsony után elindult egy körüzenet a legnagyobb közösségi oldalon. A körüzenetben a szokásos piramis módszerrel, csoportokba berakva, messengerközösségekben megosztva átvert emberek további embereket vertek át, csupán jószándékkal.

arvai

Az üzenet célpontja Árvai Csilla volt, akinek a facebook oldalát azután elözönlötték a gyalázkodó, fenyegető üzenetek.

Kezdjük az üzenettel:

"Kérlek mondd meg minden kapcsolatodnak a messenger listádon, hogy ne fogadjanak el semmit Árvai Csilla-tól Ő egy hekker és a rendszere kapcsolódik a Facebook számládhoz.Ha egy kapcsolatod (ismerősöd) elfogadja, te is hekkelve leszel, így biztosítsd ki, hogy minden ismerősöd tudjon róla.Köszönöm.Továbbküldve, ahogy kaptam."

Hogy mi van?

Facebook számla? Kérdezném én, kinek van jelenleg facebook számlája? A facebook jelenleg csak a videókban felugró reklámok után fizet, de ez a funkció nem érhető el magyar nyelvterületen, így várhatóan az üzenetet osztogató emberek 99,9999%-nak nincs facebook számlája!

Amennyiben reklámozni szokott a facebookon, akkor ön ezt bankkártyával megteheti, de akkor sincs facebook számla, vagyis a befizetett összeget a facebook használja, az ön által megjelölt időpontig. Ezért a pénzért a facebook biztosítja, hogy a hirdetett poszt minél több embert érjen el.

A körüzenet így kezdődik: "Kérlek mondd meg minden kapcsolatodnak a messenger listádon"! Ez vajon azt jelenti hogy minden baromságot osztogatni kell, anélkül, hogy egy kicsit is utána néznénk a dolgoknak?

És a vége: "Továbbküldve, ahogy kaptam." Vagyis, osztogasd a baromságot, nem te vagy a felelős!

De igen! Ön a felelős azért, hogy odafigyelés, és az elvárható minimális körültekintés nélkül beszállt egy facebookon keresztüli személyes bosszúba, tönkretéve ezzel egy ártatlan ember hírnevét!

Árvai Csilla válaszolt a facebook profilján:

"Szépen kérlek titeket, ezt osszátok meg s ne engem bántsátok! 
A hír, miszerint én hacker vagyok, nem valós. 
Én csak egy egyszerű külföldön dolgozó magyar vagyok! Normális élettel, tisztességes munkahellyel, egy vőlegénnyel s egy kiscicával! 
Vannak irigyeim, rosszakaróim valóban, akik ezt kitalálták, tudom is, hogy kik azok. Innen nem tudok mit tenni többet, ennél a posztnál. Legyetek szívesek ezzel segíteni nekem, hogy megosztjátok, ez egy kamuhír!"

Egy üzenet a sok közül:

arvai1

 

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280