Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 5, 6:53

Közel 500 millió forintból újul meg a vásárosnaményi Eötvös kúria

  • Közzétéve Helyi hírek

Közel 500 millió forintból újul meg Vásárosnamény egyik műemléképülete, az Eötvös kúria. A projekt 2019-ben indult és a tervek szerint 2020 végén zárul.

eötvös1

Az épület felújításának előkészületei egy évet vettek igénybe, mivel a kúria állapota az évek alatt teljesen leromlott és az időjárás viszontagságai sem kedveztek az ódon épületnek. A kivitelezési munkálatok 2020 januárjában indultak, azonban az Eötvös-kúria műemléki voltából adódóan a felújítás megkezdése előtt régészeti vizsgálatokat végeztek. Ide tartozik például a falkutatás és a festőrestaurátori kutatás, műemlék feltárás, régészeti kutatások és restaurátori kutatások. Ezek a folyamatok időigényesek, így a kivitelezés tényleges megkezdése áprilisban kezdődött.

eötvös8

Az építési beruházás tartalma: a kúria teljes felújítása, parkolókkal, közútcsatlakozással, a meglévő zöld terület rekonstrukciója és új növényfelület kialakítása, gazdaságélénkítő tevékenység megvalósítása, Eötvös utca felújítása és gyalogút építése.

eötvös6

eötvös2A TOP-2.1.2-15 kódszámú Zöld város kialakítása című pályázati felhívás keretében vissza nem térítendő támogatást nyújt, helyi önkormányzatok, önkormányzati tulajdonú vállalkozások, illetve önkormányzati tulajdonú non-profit gazdasági társaságok számára a munkahelyteremtő képességének ösztönzése, illetve a helyi gazdaság működését segítő helyi/térségi feltételek biztosítása érdekében. A Felhívás keretében Vásárosnamény Város Önkormányzata TOP-2.1.2-15- SB1-2017-00040 azonosítószámon, „A vásárosnaményi Eötvös kúria és környezetésnek rekonstrukciója” címmel pályázatot nyert.

 

eötvös7eötvös9

eötvös10

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280