Bejelentkezés
Frissítve: 2024 May 4, 9:04

A klímaváltozás hatása, avagy a csapadékvíz használatának fontossága a Bereg szívében

  • Közzétéve Helyi hírek

Az éghajlat változása a mai kor emberének az egyik legnagyobb globális kihívása” – hangsúlyozta köszöntőjében Szalainé Bíró Katalin Vásárosnamény alpolgármestere azon a rendezvényen, amely a „Vásárosnamény város csapadékvíz-elvezetése” TOP-2.1.3-16-SB2-2021-00036 projekt keretein belül valósult meg.

víz

Kiemelte: az esővíz hasznosítása hatékony környezettudatos megtakarítás abban az időben, amikor a szakemberek szerint Magyarországot az éghajlatváltozás a globális átlagnál súlyosabban fogja érinteni.

DSC 2282

Növekvő vízhiány és aszályok, kiszámíthatatlanabb csapadékmennyiségek várhatóak. Alpolgármester asszony hozzátette: Vásárosnamény városa a hatékony környezetgazdálkodás és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás megteremtése érdekében az elmúlt években a legtöbb fejlesztésében ötvözte az energiahatékonyság és a környezetvédelem lehetőségeit és megoldásait.

DSC 2303

fejlesztési alapAz eseményt Molnár Gábor, a Fetivizig IV. számú szakaszmérnöke nyitotta meg, aki a súlyosbodó árvíz- és belvízproblémákról tájékoztatta a jelentős számú hallgatóságot.

A szakmai előadások mellett a programhoz kapcsolódóan került sor a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak a víz világnapjához fűződő kulturális műsorára, melyen átadásra kerültek a meghirdetett kémia-, biológiaverseny és rajzpályázat nyerteseinek díjai.

vn

DSC 2369DSC 2257DSC 2379

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280